SaiPa jätti Jukurit nollille ja varmisti paikkansa kymmenen parhaan joukossa

Mikko Rahikainen

SaiPan Ahti Oksasen maali hyväksyttiin, vaikka päätuomari Jari Leppäalho oli aluksi toista mieltä ja osoitti näkemyksensä kätensä levittämällä.
SaiPan Ahti Oksasen maali hyväksyttiin, vaikka päätuomari Jari Leppäalho oli aluksi toista mieltä ja osoitti näkemyksensä kätensä levittämällä.

SaiPa lihotti pistepussiaan kolmella Jukurien kustannuksella keskiviikkona Mikkelissä. Kapteeni Ville Kohon, Ahti Oksasen ja Jonatan Tanuksen maalit toivat lappeenrantalaisille voiton jääkiekkoliigan ottelussa lukemin 3—0 (0—0, 1—0, 2—0).

Voiton myötä varmistui, että SaiPan kausi jatkuu runkosarjan jälkeenkin.

Ensimmäinen erä oli vielä SaiPalta pannukakku. Joukkue laukoi kymmenen kertaa, muttei kertaakaan parhaalta maalintekosektorilta.

Tyler Morley hankki SaiPalle avauserän puolivälissä ylivoiman, jonka aikana paras maalintekopaikka tuli Jukureille. SaiPan Topi Nättisen kiekonmenetys vapautti Joonas Kalliolan läpiajoon, jonka Frans Tuohimaa kuitenkin torjui.

Yksi ottelun yksityiskohdista oli Tanuksen veljesten kohtaaminen. Jonatan Tanus, 23, hyökkäsi SaiPan kolmosketjussa ja Kristian Tanus, 18, Jukurien ykkösketjussa.

Pikkuveli kunnostautui pahanteossa toisessa erässä, kun hän vippasi Morleyn mailan tämän käsistä ja päätyi miettimään tapahtunutta jäähyaitioon. Pohdinta-aikaa kertyi täydet kaksi minuuttia, kun SaiPan ylivoima jatkui vaisuna ja tehottomana.

Kolmas ylivoimapeli tärppäsi, kun Koho iski Nättisen erinomaisesta syötöstä SaiPan 1—0-johtoon. Nättinen sai kiekon Jukurien maalin takana ja jatkoi sen yhdellä kosketuksella maalin eteen Koholle, joka oli täysin vapaana.

Mikael Kuronen aloitti ottelun SaiPan ylimääräisenä hyökkääjänä, mutta otti Joni Nikon paikan toisen erän alkupuolella.

SaiPa meni 2—0-johtoon, kun Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi hukkasi päädystä häntä kohti kimmonneen irtokiekon ja Oksanen suti sen takatolpalta kaikessa rauhassa sisään.

Jukurit haastoi tuomion, mutta osuma todettiin lailliseksi huolellisen syynäyksen jälkeenkin.

Tutkinnan kohteena mahdollisesta maalivahdin häirinnästä oli David Goodwin, joka Rajaniemen tavoin luuli kiekon jääneen etutolpalle ja syöksyi survomaan mailaa Rajaniemen luistimiin.

Todellisuudessa kiekko oli lipunut takatolpalle, josta sen näki ensimmäisenä Oksanen.

SaiPan voiton sinetöi Jonatan Tanus, joka törkkäsi kiekon tyhjään maaliin, kun Jukurit haki avausosumaansa ilman maalivahtia.

Käytännössä lopullisen ratkaisun osumassa teki Jukurien puolustaja Mikko Kokkonen, joka luisteli hirveällä vauhdilla pelastamaan tilannetta, kaatui ja tuhersi kiekon jaloillaan maaliin.

SaiPan kausi jatkuu lauantaina, kun se isännöi Jyväskylän JYPiä.

Katso ottelun maalikooste tästä: