Suomella oli monta mahdollisuutta ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla — Käteen jäi vain kotimatka

Tshekki käänsi nuorten MM-kisojen puolivälierän voittolaukauskisassa itselleen. Varsinaisella peliajalla Suomi hallitsi selvästi ottelua.

AOP

Suomella oli ottelu käsissään maalin johdossa vielä muutama minuutti ennen loppua. Tshekki iski karvaan tasoituksen ilman maalivahtia ja vei koko potin voittolaukauksilla.

Suomen tie nousi tylysti pystyyn rangaistuslaukausten jälkeen. Edellisen kerran nuorten MM-kisojen välieriin 2005 edennyt Tshekki tappeli itsensä jatkoajalle ja rankkareille ja vei lopulta koko potin 4—3 (1—0, 1—2, 1—1, 0—0).

Suomen ainoa onnistuja voittolaukauskisassa oli koko pelin tehomies Kristian Vesalainen.

Tshekki puolestaan veivasi kolme maalia Ukko-Pekka Luukkosen taakse.

Suomen hallintaa

Suomi hallitsi varsinaista ottelua, mutta sillassa jo olleen Tshekin epätoivoinen rynnistys ilman maalivahtia toi joukkueen ohjurimaalilla 3—3:een pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Vahva alku oli nuorten leijonien tavoite...nappiin ei mennyt taaskaan.

Suomen ykköskenttä alkoi ottelussa vihdoin ottaa hommaa haltuunsa, mutta välieriin sekään ei riittänyt. Aapeli Räsäsen siirto Kristian Vesalaisen ja Eeli Tolvasen väliin oli parantanut selvästi ketjun peliä.

Vesalainen oli Buffalon iltapäivän tehomies maalilla ja kahdella syötöllä ennen onnistunutta rankkariaan.

Vahva alku vain haave

Vahva alku oli nuorten leijonien tavoite, sillä alkulohkossa joukkue oli Kanadan ja USA:n kanssa pulassa avauserässä. Nappiin ei mennyt taaskaan.

19-vuotissyntymäpäiviä edellispäivänä viettänyt SaiPan puolustaja Urho Vaakanainen esti tshekkipelaajan maalinteon läpiajosta huitomalla mailaan, ja alivoima kostautui. Tshekki viipaloi vaivattomasti Suomen nelikon, ja Filip Zadina iski 0—1 kuuden minuutin kohdalla.

Riittävästi paikkoja

Paine Tshekin puolustajia kohtaan toi Suomelle paljon irtokiekkoja, mutta tehoja ei löytynyt riittävästi.

Vielä 46 minuutin kohdalla kaikki näytti hyvältä, kun Vesalainen vei Suomen hallinnan päätteeksi 3—2-johtoon, mutta Tshekin uhkapeli ilman maalivahtia antoi jo aavistuksen pettymyksestä.

Tshekin maalivahti Josef Korenar torjui ottelussa 51 kertaa, kun Luukkonen pääsi puolet pienemmällä torjuntamäärällä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat