IPV hyytyi kotikentällään tappioon — Kitee haki Ville Liukun johdolla täyden pistepotin Ukonniemestä

IPV:n viime kauden lukkari oli pelipäällä entistä seuraansa vastaan. Kotijoukkueen sisäpeli oli avausjaksolla umpijäässä.

Joonas TapaninenIPV:n viime kauden lukkari Ville Liukku ja KiPan viime
kauden kapteeni Sami Partanen kohtasivat syöttölautasen äärellä nyt uusissa
joukkueissaan. Vaikka Partanen kuvan tilanteessa onnistui, Liukku kuului läpi
pelin ottelun hahmoihin.
IPV:n viime kauden lukkari Ville Liukku ja KiPan viime kauden kapteeni Sami Partanen kohtasivat syöttölautasen äärellä nyt uusissa joukkueissaan. Vaikka Partanen kuvan tilanteessa onnistui, Liukku kuului läpi pelin ottelun hahmoihin.

Tiukasti Superpesiksen pudotuspelipaikoista kisaava Imatran Pallo-Veikot hyytyi pisteettömään iltaan tiistaina Ukonniemessä vierailleen Kiteen Pallon käsittelyssä. Vierasjoukkue katkaisi viiden ottelun tappioputkensa lukemin 0—2 (0—4, 3—6).

— Nyt kun ei saa kiroilla, niin sanotaan nätisti, että erittäin huonoja suorituksia pesien välillä ja mailassa. Luokatonta pelaamista, emme ansainneet yhtään mitään, sanoi IPV:n ykköspalkittu Juuso Lattu (kärkilyönnit (6/7) pettyneenä.

Vuodenaikaan nähden koleassa säässä pelatun ottelun ensimmäinen jakso oli nihkeän sisäpelin sävyttämä. Kitee sai kuitenkin tärkeän avausjuoksun, kun vielä viime kaudella IPV:tä edustanut Ville Liukku löi polttolinjaan, eikä Joona Sikiö saanut Konsta Kurikan vaikeaa polttoheitto kiinni.

Myös toinen juoksu syntyi samalta tontilta. Tällä kertaa heitto jäi vaisuksi, vaikka aikaa polttaa oli yllin kyllin. Juoksun löi kesken kauden Kiteelle siirtynyt Sami Mikkolanaho.

Dahlström kehiin vasta neljännessä vuorossa

IPV:n toiveet avausjakson voitosta kuolivat kolmannen tasoittavalla, kun Valentin Ikonen ja Mikkolanho sivaltelivat komeilla lyönneillä Kiteen jo neljän juoksun karkumatkalle.

IPV:n pelillisestä ilmeestä olennaisen kertoo se, että lyöjäjokeri Jere Dahlström pääsi lyömään ensimmäisen kerran vasta neljännessä vuoroparissa.

Toiselle jaksolle Kitee sai täydellisen aloituksen, kun Hannes Pekkinen tulitti koppareiden välistä takaa läpi. Pekkinen kiersi kunnarin, jonka lisäksi syntyi kaksi tavallista juoksua. Vierasjohto venähti neljään juoksuun, kun Ikonen antoi kolmospuolelle painetta lahjajuoksun arvoisesti.

Joonas TapaninenAku Partanen voitti Ukonniemessä käydyn kolmen kilometrin
kävelykisan ylivoimaiseen tyyliin.
Aku Partanen voitti Ukonniemessä käydyn kolmen kilometrin kävelykisan ylivoimaiseen tyyliin.

— Tämä oli meiltä kauden paras peli ehdottomasti. Kentällä huokui sellainen kiima, että kaikki halusivat sen kolmen pisteen voiton, joita ei ollut otettu tällä kaudella kuin yksi, ottelun ratkaisija Pekkinen kertoi.

IPV paransi toisella jaksolla

IPV petrasi sisäpeliään toisella jaksolla, mutta helpot virheet takatilanteissa johtivat turhiin paloihin. Kotijoukkueen peliä onnistui sekoittamaan ansiokkaasti Ville Liukku, jonka taktiset väärät ja tolpat purivat IPV:n lyöjiin.

Kunnon loppukirin isännät kotiyleisön riemuksi kuitenkin järjestivät. Dahlström avasi hanat välilyönnillä ja heti perään onnistui Jarkko Matikka. Dahlströmin keskipompulla Kiteen johto kaventui yhteen juoksuun.

Kitee onnistui lopulta käyttämään etsikkoaikansa neljännen aloittavalla saatuaan ajolähtötilanteen. Pekkinen ja Mikkolanaho puhkoivat molemmat kertaalleen sauman, mikä oli ottelun lopullinen ratkaisu.

Voitto oli Kiteelle tärkeä kamppailussa pudotuspelipaikoista, sillä se nousi pistetaulukossa päävastustajiin kuuluvan IPV:n ohi.

Liukku sekoitti enemmän kuin Tuuva

Kiteen pelinjohtokaksikko on imatralaisille tuttuakin tutumpi. Ykkösviuhkaa heiluttaa Raimo Bragge ja kakkospelinjohtajana toimii nykyisin IPV:n viime kauden pelipomo Petri Tuuva. IPV:n pelinjohtajan Jyrki Vallen mukaan IPV:n peliä sekoitti kuitenkin tuttuja pelin pyörittäjiä enemmän lukkari Liukku.

— Ville pääsi sotkemaan meidän peliä keulasta, mikä aiheutti sen, että kolmostilanteita ei paljoa saatu. Ensimmäisellä jaksolla peli ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin. Se oli vähän semmoinen ohi jakso, Valle kommentoi.

Ottelun jaksotauolla järjestetyn kolmen kilometrin kävelyn voitti näytöstyyliin Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti "Aku" Partanen. Matkan Suomen ennätys 11,19 säilyi täpärästi Reima Salosen nimissä. Partasen voittoaika oli 11,24.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut