Heikentynyt mestari jäi Catzin jyrän alle — "Natalie Dayn 23 levypalloa oli loistava suoritus"

Catz onnistui sekoittamaan Hyvinkään Pontevan pelin alusta alkaen.

Kai Skyttä

Lappeenrannan Catzin Natalie Day rohmusi Hyvinkäällä peräti 23 levypalloa, kauden kovimman lukeman.

Naisten korisliigan kärkipaikan Tapiolan Hongan kanssa jakava Lappeenrannan Catz nappasi kauden 12. voittonsa hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan kotisalissa.

Catz oli suorastaan tyrmäävän ylivoimainen ja kaatoi ilman Taru Tuukkasta ja virolaista Annika Kösteriä pelanneen kotijoukkueen 40 pisteen marginaalilla 80—40.

Catz onnistui sekoittamaan Pontevan pelin alusta alkaen. Lappeenrantalaisvieraat nykäisivät pirteällä heittopelillä avausjaksolla 21 pisteen johtoaseman.

Vaikka pelin tempo laski avausjakson jälkeen, HyPolla oli läpi ottelun vaikeuksia pysyä Catzin kyydissä mukana, etenkin kolmen pisteen heitoissa.

— Aloitimme pelin erittäin hyvin. Meillä oli maltillisia hyökkäyksiä paikkaa vastaan. Tiesimme, että vastustajalta puuttuu kaksi tärkeää pelaajaa, sanoi Catzin valmentaja Mika Haakana.

Ainoastaan yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt Catz venytti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

— Olimme hyvin valmistautuneita ja toteutimme suunnitelmaa hyvin. Jokainen hoiti ruutunsa hyvin. Natalie Dayn 23 levypalloa oli loistava suoritus, Haakana sanoi.

Pontevassakin aiemmin pelannut Day teki 17 pistettä. Aleighsa Welch oli kuitenkin pisterohmu 23 pinnalla. Valencia McFarland heitti 13 pinnaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat