Tero Lehterällä on paljon työmaata perustekemisessä — Hän näki kaukalossa vielä myös ylimielistä neppailua

Anssi Löfman on vakiintunut Topi Nättisen ja Jonatan Tanuksen rinnalle. Lisää kovuutta hän kaipaa etenkin puolustuspäässä, mutta myös vastustajan maalille pitäisi ajaa kovemmalla ryminällä.

Marleena Liikkanen

Topi Nättisen (oik.) rinnalle ovat viime peleissä vakiintuneet Anssi Löfman ja Jonatan Tanus. Liukkaasti liikkuva kolmikko löytää jo nyt hyvin toisensa.
Topi Nättisen (oik.) rinnalle ovat viime peleissä vakiintuneet Anssi Löfman ja Jonatan Tanus. Liukkaasti liikkuva kolmikko löytää jo nyt hyvin toisensa.

SaiPa vei nimiinsä Ketterän Imatralla järjestämän harjoitusturnauksen. Lauantain ottelussaan lappeenrantalaiset kaatoivat Mikkelin Jukurit 2—1 (1—1, 1—0, 0—0). Avauspäivänä perjantaina SaiPan edessä taipui KooKoo 5—3.

SaiPan valmentaja Tero Lehterä ei lähtenyt henkseleitä paukuttelemaan ottelun jälkeen haastattelupisteessä.

— Eka erä oli huonoa puolustamista ja sitä kautta hyökkäys oli niin laihaa. Toinen oli parempi. Kolmas erä oli ylimielistä neppailua, Lehterä kuvasi.

— Paljon on hommia.

Ketjut ennallaan

SaiPan valmennus oli muuttanut perjantain pelistä puolustuspareja, mutta hyökkäysketjut pysyivät ennallaan. Maalissa oli torjuntavuorossa Niclas Westerholm.

— Hyökkäyksessä ei ole kauheasti ylimääräisiä pelaajia tällä hetkellä, Lehterä sanoi.

Rotaatiota on joka tapauksessa luvassa, kun Liigan alkuun on vielä kuukausi aikaa.

— Kyllä me halutaan ne (pelaajat) kaikki katsoa, ja kausi tuo aina negatiivisiakin yllätyksiä, loukkaantumisia ja kaikkea muuta. Pitää löytää erilaisia variaatioita.

Paljon on hommia. — Tero Lehterä

Lehterän mukaan mitään spesiaalitekemistä ei ole luvassa, sillä muuta tekemistä on yksilöiden taitojen hiomista myöten.

— Jossain vaiheessa pitäisi päästä erikoistilanteisiinkin ja saada pientä nippelitietoakin, mutta ei mennä sinne ennen kuin perusasiat ovat kunnossa.

Askel askeleelta

Rivistössä täysipainoisesti viime kauden murheiden jälkeen oleva Anssi Löfman näki haastattelussa pelin kulun pitkälti samalla tavalla kuin Lehteräkin.

— Oppia saatiin taas tuleville viikoille, ja parannetaan taas siihen mennessä, kun kiekko seuraavan kerran putoaa jäähän, Löfman kuvasi.

Oma pelaaminen tuntuu taas hyvältä kuntoutuksen ja kesäharjoittelun jälkeen.

— Pitää koko ajan puskea vähän eteenpäin ja saada asioita joka viikko petrattua.

Löfmanin kanssa samassa ketjussa ovat viime pelit pelanneet Topi Nättinen ja Jonatan Tanus. Perustekeminen ja kemiat tuntuvat kohtaavan, eikä kaukana ole se, että ensimmäinen valmis hyökkäyskolmikko olisi kasassa.

— Kaikki näkevät hyvin kentän ja pystytään liikuttamaan hyvin kiekkoa. Pidetään vaan se sama yllä ja hyökkäyspäässä vielä ehkä enemmän mennään maalipaikoille ja toimitetaan enemmän kiekkoa maalille, Löfman mietti.

Omassa päädyssä on Löfmanin mielestä tekeminen vielä keskeneräistä.

— Puolustuspäässä pitää kyllä petrata vielä paljon. Pitää löytyä lisää kovuutta ja merkkauspeliä ja sitä kautta saada kiekkoa itselle, ettei väsytetä siellä itseämme. Sitä kautta päästään hyökkäämään paremmin ja laadukkaammin.

Jukurit aloitti, SaiPa lopetti

Lauantaina Jukurit aloitti maalinteon jo reilun minuutin kohdalla, kun Ville Leskinen ohitti SaiPan maalilla torjuneen Niclas Westerholmin. SaiPan tasoitus avauserän lukemiksi 1—1 oli Joni Nikon käsialaa. Laituri siirsi kiekon ohi Jukureiden maalilla olleen Juhana Ahon David Goodwinin ja Tyler Morleyn esityöstä.

Roy Radke vei SaiPan johtoon toisessa erässä, kun hän sai passin tyhjän maalin kulmalle Cody Kunykilta. Kolmannessa erässä lisämaaleja ei enää nähty.

Maalivahtien torjunnat ottelussa: SaiPa Niclas Westerholm 7+5+9=21, Jukurit Juhana Aho 4+7+8=19.

Päivän toinen ottelu Ketterä—KooKoo päättyi 1—4 (0—2, 1—2, 0—0).