Kiffen ryösti PEPOn putipuhtaaksi — Seitsemäs sija ei riitä sarjanousuun

Sarjan voittajasuosikki oli täysin vailla mahdollisuuksia kotikentällään ja vajosi sarjataulukossa keskikastiin.

Kalle Sipiläinen

Valmentaja Mika Heino ei nähnyt kentällä niitä asioita, joita joukkue on harjoitellut.

Helleaalto jätti Lappeenrannan sunnuntai-iltana, mutta PEPO Lappeenrannan pukusuojanaan käyttämässä Kimpisen stadionin miesten pukuhuoneessa lämmin tunnelma jatkui vielä Kiffen-kamppailun jälkeenkin.

Kun ottelun tuomari Kari Vantola puhalsi kolme kertaa pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi alkoivat Kimpisellä Kiffenin riehakkaat juhlat 0—1 (0—1) -voiton kunniaksi. PEPOn päävalmentaja Mika Heino valitsi suorimman reitin kohti kotijoukkueen pukusuojaa.

— Minulla on pelaajille vähän asiaa, Heino tiedotti.

Virheiden suma

Pelaajat taisivat tilanteen aavistaa, sillä moni istui vielä kymmenen minuuttia ottelun päätymisen jälkeen kentällä tyhjä katse silmissään.

— Ihan luokatonta peliä. En tiedä, mihin helleaaltoon meidän pelaajat on joutuneet tällä viikolla. Ensimmäisellä jaksolla virheiden ja huonojen syöttöjen määrä oli ihan valtava. Meidän syöttöprosentti oli varmaan 50:n luokkaa, Heino puhisi.

Koko ottelussa PEPO onnistui luomaan kolme maalipaikaksi luonnehdittavaa tilannetta. Toisella jaksolla Jami Visto järjesti itselleen laukaisupaikan 15:een metriin. Pallo osui tolppaan ja kimposi siitä maalivahti Besart Mustafan olkapäähän, mutta voimaa ei ollut enää kimmota maaliin saakka.

Toiseksi vaarallisin tilanne oli Paul Obin 20 metristä laukoma pallo, jonka Mustafa torjui sormenpäillään maalin yli.

Aurinkoinen sää oli houkutellut Kimpisen lehtereille 634 katsojaa, jotka esittivät kovaa kritiikkiä PEPOn esitystä kohtaan.

— Ihan varmasti ja syystäkin, Heino vastasi.

Pelaajat omilla poluillaan

Heinon mukaan joukkueen pelitapaa on turha kritisoida, koska pelaajat eivät sitä noudattaneet.

— Jos mietitään, miten paljon virheitä tuolla tehtiin, niin pelitapaa ei kannata kritisoida. Pelaajat eivät tehneet kentällä sitä, mitä eilen harjoiteltiin. Se lähtee pelaajista, miten he valmistautuvat otteluun ja mitä he kentällä tekevät.

Vaikka Heinolla olikin joukkueelle selvästikin paljon asiaa, mitään ylimääräisiä harjoituksia ei kuitenkaan ollut luvassa.

— Ei mitään rankaisutreenejä, ei niistä ole mitään hyötyä. Tästä ei voi olla kuin yksi suunta, eteenpäin.

Ottelun ainoan maalin tuikkasi Kiffenin Jonas Sapienza 37. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta.