SaiPa kurottaa kohti puolivälieriä, nyt Kisapuistossa kaatui Rauman Lukko

Mika Strandén

SaiPan hyökkääjä Joni Nikko oli ärhäkkänä Rauman Lukon maalilla. Nikko on kauden aikana osoittanut toipuneensa vakavista loukkaantumisistaan hyvään pelivireeseen.
SaiPan hyökkääjä Joni Nikko oli ärhäkkänä Rauman Lukon maalilla. Nikko on kauden aikana osoittanut toipuneensa vakavista loukkaantumisistaan hyvään pelivireeseen.

SaiPa jatkaa vahvaa kauttaan entistä vahvempana. Perjantaina lappeenrantalaisjoukkue kaatoi kotiyleisönsä riemuksi Rauman Lukon lukemin 4—2 (1—0, 2—0, 1—2).

Voitto nosti SaiPan sarjataulukossa seitsemänneksi. Joukkue on siten edelleen vahvasti mukana taistelussa suorasta puolivälieräpaikasta, mutta katsojia Kisapuiston jäähalliin saapui silti vain 2 967. Lukolle tappio oli viides kuuteen viime otteluun.

Ottelun avausmaalin teki SaiPan Curtis Hamilton ensimmäisen erän lopulla. Cody Kunykin poikittaissyöttö tavoitti Lukon maalille ajaneen Hamiltonin, joka voitti kaksinkamppailussa Lukon puolustajan Tarmo Reunasen ja ohjasi kiekon maaliin.

20 edellisen ottelun aikana SaiPan ylivoimapeli oli ollut viidenneksi parasta koko liigassa. Toisessa erässä se osoitti miksi näin on, kun Topi Nättinen ja David Goodwin veivät ylivoimamaaleillaan SaiPan 3—0-johtoon kahden ja puolen minuutin erolla toisistaan.

Nättisen maalissa Goodwin peitti tehokkaasti Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen näkökenttää. 3—0-maalissa Goodwin oli sijoittunut oikein ja reagoi ensimmäisenä, kun Joni Nikon lähettämä kiekko ponnahti Lehtisen torjunnasta maalin edustalle.

Ottelun kolmas erä sai vauhdikkaan ja näyttävän alun, kun Teemu Ramstedt teki 41 sekunnin pelin jälkeen Lukon 3—1-kavennusmaalin koko kaukalon pituisella yksilösuorituksellaan. Ramstedt haki kiekon ja kelasi vauhtia oman maalin takaa, porhalsi ohi SaiPa-puolustaja Lauri Taipaluksen ja uitti kiekon SaiPa-vahti Frans Tuohimaan ali. Soolosuorituksen päätteeksi kiekko karkasi Ramstedtin lavasta, mikä yllätti Tuohimaan kohtalokkaasti.

Kolmannen erän lopulla peli meni toviksi jännäksi, kun Brett Carson joutui rikkomaan Ramstedtia Urho Vaakanaisen harhasyötön seurauksena. Ylivoiman viime sekunneilla Ramstedt löysi rannelaukauksella kiekon mentävän tilan Tuohimaan vasemman olkapään yltä ja muutti numeroiksi 3—2.

41 sekuntia myöhemmin takaiskun kuittasi itse Carson, jonka varsin pienestä kulmasta lähettämä laukaus yllätti helpohkon oloisesti Lukon maalivahdin Lassi Lehtisen.

Päätöshetkillä Lukko pääsi yrittämään kavennusmaalia kuudella neljää vastaan, mutta SaiPan alivoimanelikko ja Frans Tuohimaa olivat raumalaisia parempia.

SaiPan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Lahdessa Pelicansia vastaan.

Katso ottelun maalikooste oheiselta videolta. Jos video ei näy, pääset koosteeseen tästä linkistä.

Luetuimmat