Senni Salminen jäi Pariisin EM-kilpailujen rajasta ainoastaan seitsemän senttiä

Simo Lipsasen juoksuvauhti vei yli lankusta, mutta voitto oli silti ylivoimainen.

Emmi Korhonen

Senni Salminen pääsee tavoittelemaan taas ennätysten murskaamista ensi viikonloppuna Tampereen SM-hallissa.
Senni Salminen pääsee tavoittelemaan taas ennätysten murskaamista ensi viikonloppuna Tampereen SM-hallissa.

Senni Salminen loikki lähelle Pariisin EM-rajaa pohjoismaisessa hallimaaottelussa Helsingissä. Imatran urheilijoiden loikkaaja venytti 13,83.

Tulos jäi vain kahden sentin päähän hänen viime kesänä syntyneestä ulkoratojen ennätyksestään. Samalla hän sivusi Kristiina Mäkelän hallikauden kärkitulosta.

Matti Monosen valmentamalla Salmisella on tältä talvelta takanaan kolme kilpailua ja kolme halliennätystä.

Viisi ensimmäistä kierrosta juoksussa oli vähän liikaa rutistusta. Viimeisellä ajattelin, että antaa mennä vaan rennosti. — Senni Salminen

Tampereen SM-kilpailuissa ensi viikonvaihteessa tähtäimessä on taas tuloksen parantaminen, mutta ei vielä 14 metrin raja.

– Se tulee lähemmäksi koko ajan, mutta yritän olla ajattelematta sitä kisoissa, ettei hyppääminen mene puristamiseksi. Jäin nyt seitsemän senttiä Pariisin EM-rajasta, joten se voisi olla tavoite Tampereella, Salminen kertoi SUL:n tiedotteessa.

Rennosti vaan

Helsingissä Salmisen paras tulos syntyi kuudennella hypyllä. Sarjan toiseksi pisin hyppy kantoi 13,50.

– Viisi ensimmäistä kierrosta juoksussa oli vähän liikaa rutistusta. Viimeisellä ajattelin, että antaa mennä vaan rennosti, Salminen kertaili.

Emma Pullola loikki halliennätyksensä 13,43 ja varmisti Suomen kaksoisvoiton. Salmisen ja Pullolan uudet ennätykset ovat Suomen kaikkien aikojen tilaston neljäs ja seitsemäs.

Roni Rekomaa

Simo Lipsasen juoksi kulki rivakasti ja toi yliastumisia. Hän oli silti Liikuntamyllyn loikkapaikan ylivoimainen valtias.
Simo Lipsasen juoksi kulki rivakasti ja toi yliastumisia. Hän oli silti Liikuntamyllyn loikkapaikan ylivoimainen valtias.

Lipsanen juoksi yli

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen voitti miesten kolmiloikan tuloksella 16,36, vaikka pisimmät hypyt painuivat yliastutuiksi.

Lipsanen loikki kolmannella yrityksellään uuden Liikuntamyllyn ennätyksen ja voitti kisan ylivoimaisesti 76 sentin erolla. Varsinkin lappeenrantalaisen kuudes yliastuttu hyppy oli pitkä leiskaus.

Murto nousee ylemmäs

Naisten seiväshypyn komealla 460:n ylityksellä voittanut Wilma Murto oli maaottelun suomalaishahmo.

– Kiva olla taas takaisin itselleen mieluisella tasolla, Murto hehkutti voittotulosta, jolla hän kipusi talven Euroopan tilastossa kuudenneksi.

Vahvoja suomalaisia olivat myös 1500 metrillä 19-vuotiaiden SE:n 4.19,77 juossut Nathalie Blomqvist, 60 metriä loistoajalla 7,33 voittanut Lotta Kemppinen ja 400 metriä kaikkien aikojen seitsemänneksi 54,70:llä juossut Milja Thureson.

– Molemmissa joukkueissa nähtiin hyviä yksittäisiä venymisiä, esimerkkeinä Wilma Murto, Erik Back, Senni Salminen, Emma Pullola ja Nathalie Blomqvist. Hyvää oli sekin, että kyettiin pitämään tilastojen meille povaama toinen sija, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola arvioi suomalaismenestystä.

Ruotsin takana

Miesten maaottelussa Ruotsi kokosi 141 pistettä, Suomi 108, Norja 105,5 ja Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue 88,5. Naisten maaottelun järjestys oli Ruotsi 139, Suomi 114, Islannin ja Tanskan yhdistetty joukkue 96 ja Norja 94.