Manse vei Pesä Ysien tikkarin: ”Siinä oli kaikki katastrofin ainekset”

Fuengirolassa vieraillut Lappeenrannan Pesä Ysit haki kauden kotiavauksessa ensimmäistä voittoa, mutta joutui lopulta taipumaan hallitsevalle mestarille Manse PP:lle kotiutuslyöntikilpailussa 1—2 (2—3, 6—1, 0—0, 1—2).

Ensimmäinen jakso vaikutti emäntien kannalta lupaavalta, kun Pesä Ysit siirtyi kolmannessa vuoroparissa 2—1-johtoon. Tasoittavalla vuorolla Mansen Jatta Vuorinen onnistui iskemään pallon kolmospesän taakse, jolloin kalkkiviiva pöllähti ja sekä Henna Peltokangas että Petra Hussa ehtivät kotipesään.

— Vähän harmittaa tuo ensimmäinen jakso, siinä vastustaja vei tikkarin kädestä, Pesä Ysien pelinjohtaja Juho Kaikko mietti ottelun jälkeen.

— Vastustajalla oli vitonen lyömässä ja kaksi paloa. Siinä oli käytännössä kaikki katastrofin ainekset. Jos olisimme saaneet siihen palon, vastustaja olisi joutunut lähtemään kutosesta viimeiseen vuoroon. Meistä ei ollut sitä ottamaan, vastustajat ottivat läpilyönneillä pari pinnaa ja veivät jakson.

Toisella jaksolla Pesä Ysit syttyi pelaamaan. Mansen musta hetki toisessa vuoroparissa antoi Yseille kahden pisteen kaulan. Vaikka Manse kolmannessa vuoroparissa kavensi, Pesä Ysit jyräsi jälleen tasoittavalla vuorolla.

Kaikon aikalisän jälkeen juoksuja napsui tasaiseen tahtiin neljä.

— Kaveri löi varsinkin toisella jaksolla todella hyvin takaseinään, tuli muutamakin oiva veto, joille ei ollut mitään tehtävissä, Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela nosti hattua.

Pesä Ysien vire ei lopulta kantanut enää supervuoroparissa ja kotiutuslyöntikilpailussa, joista heltisi vain yksi juoksu Mansen onnistuessa heti kahdella lyöjällä. Silti pitkän puurtamisen päälle tullut voitto ei tyydyttänyt kaikkia manselaisia.

— Kaveri oli todella hyvä tänään, emmekä kyllä ansainneetkaan enempää pisteitä. Pallot pomppivat puolella joukkueella räpylästä ja heitot olivat mitä sattuu, Mansen parhaana palkittu Jatta Vuorinen tylytti.

Pokela nostatti vertauskuvallisesti leukaa rinnasta muistuttamalla, että vaikka joukkueen otteissa oli paljon parannettavaa, jokainen piste on tärkeä.

— Nyt luodaan uutta tarinaa, joten voitto on kuitenkin voitto. Ei näistä kuitenkaan kukaan syyskuussa muista miten se on tullut.

Pesä Ysien ykköspalkinnon sai Jenna Siira, joka vahvan ulkopelin lisäksi löi kaksi juoksua ja toi itse yhden. Kakkospalkinto meni kolmesti kotiuttaneelle lyöjäjokeri Anna Hellstenille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet