David Bernhardt valutti jääkylmän suihkun lahtelaisten niskaan — Pelicans tulitti koko jatkoajan, mutta sitten iski SaiPa

SaiPa roikkui mukana ja purki kiekkoa paineen alta. Niclas Westerholmin hyvät otteet maalilla jatkuivat ja onnikin oli mukana.

Sami Kuusivirta

David Bernhardt palasi kokoonpanoon ja ratkaisi makeaakin makeamman voiton SaiPalle jatkoaikamaalillaan. SaiPa nousi jälleen alemman pudotuspeliviivan yläpuolelle.
David Bernhardt palasi kokoonpanoon ja ratkaisi makeaakin makeamman voiton SaiPalle jatkoaikamaalillaan. SaiPa nousi jälleen alemman pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Robin Salon siniviivalta ranteella täräyttämä laukaus nosti SaiPan pisteeseen kiinni Lahden illassa. Pelicans vei ottelua siihen saakka ja SaiPa roikkui mukana, mutta seitsemän minuuttia ennen loppua keltapaidat nousivat ylivoimalla tasoihin 1—1.een.

John Perssonin liikkuva maski oli tehokas näköeste Pelicansin maalivahdin Atte Tolvasen edessä. SaiPan puolustuksen peliminuuttirohmulle Salolle maali oli kauden seitsemäs.

Se nosti SaiPan jatkoajalle, mutta vielä parempaa oli luvassa. Pelicans vei ja SaiPa vikisi, mutta lopulta kokoonpanoon palannut puolustaja David Bernhardt liukui läpi ja uitti kiekon ohi Tolvasen. Se oli hänen ensimmäinen maalinsa Suomen Liigassa.

Kakkosvalmentaja Sami Hirvosta vaihtoaitiossa tuurannut urheilujohtaja Antti Tuomenoksa sai juhlia työmaan ytimessä.

Westerholmilla onnea ja taitoa

Molemmat joukkueet pääsivät testaamaan omaa ylivoimaansa heti ottelun ensimmäisen kympin aikana, mutta tehot olivat kateissa. Yhtä tehottomasti ja tasaisesti kurvailtiin koko ensimmäinen erä.

Pelicansin Taavi Vartiaisen huitomisjäähy antoi toisen erän alussa SaiPalle uuden mahdollisuuden ylivoimalla, mutta lahtelaisten maalissa torjunutta Atte Tolvasta vieraat eivät pystyneet yllättämään.

Ote alkoi sen jälkeen kääntyä Pelicansille, mutta SaiPan maalissa Niclas Westerholm oli terävä ja muutamassa tilanteessa myös onnekas. Onni loppui, kun koko ajan kovaa mennyt Juhamatti Aaltonen nappasi SaiPan rännittelyn jälkeen kiekon ja tarjosi puolustaja Alex Lintuniemelle vapaan paikan laukoa Pelicansille 1—0.

Nuoria miehiä mukana

Toinen erä oli selvästi lahtelaisten. Pelicans pyöritti pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päädyssä, ja keltapaidat tyytyivät purkukiekkojen heittelyyn, kun tiiviinä ryhmänä ja kiekon kanssa ei omista ulos päästy.

Kolmannen erän takaa-ajoon SaiPa lähti maalin erolla ja sai lopussa makean palkinnon.

A-nuorissa pääasiassa pelanneet hyökkääjät Veikko Loimaranta ja Valtteri Ojantakanen saivat jatkaa nelosketjussa.