Suomen cupin magia kiehtoo Ketterän Matias Lehtosta — "Omalla tavallaan ihannoin sellaista urheiluromantiikkaa, jossa alempisarjalainen yllättää ylempisarjalaisen"

Viime kauden finaalitapahtuma Hartwall-areenassa haluttaisiin kokea uudestaan. Voittajalle on luvassa palkintorahaa 7 000 euroa.

Soila Puurtinen

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtosen mielestä Suomen cupin pelit ovat mielekkäämpiä kuin tavalliset harjoituspelit. Ensiksi vastaan asettuvat suomisarjalaiset Kiekko-Espoo ja Kotkan Titaanit.
Ketterän päävalmentaja Matias Lehtosen mielestä Suomen cupin pelit ovat mielekkäämpiä kuin tavalliset harjoituspelit. Ensiksi vastaan asettuvat suomisarjalaiset Kiekko-Espoo ja Kotkan Titaanit.

Mestis-mestaruuden lisäksi jääkiekon Suomen cupin voittoa puolustava Imatran Ketterä aloittaa cup-taipaleensa viikonloppuna Suomi-sarjan haastajia vastaan.

Perjantaina Ketterä isännöi Kiekko-Espoota Imatralla ja matkustaa lauantaina Kotkaan Titaanien vieraaksi.

Kyllä me lähdemme jatkopaikkaa hakemaan, emme kai voisi oikein muuta lähteä sompailemaankaan. — Matias Lehtonen

Tuoreimpien tietojen mukaan Kiekko-Espoo on vahvistunut SaiPassakin piipahtaneella voimahyökkääjä Ilmari Pitkäsellä, joka on pelannut yhteensä 371 Liigan runkosarjan ottelua.

— Kyllä me lähdemme jatkopaikkaa hakemaan, emme kai voisi oikein muuta lähteä sompailemaankaan. Tavoitteena on päästä mahdollisimman pitkälle, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen linjaa.

Finaalitapahtuma viime marraskuussa Helsingin Hartwall-areenassa oli Lehtosen mielestä tosi makea juttu, ja se haluttaisiin kokea uudestaan.

Jääkiekkoliitto lupaa Suomen cupin voittajalle palkintorahaa 7 000 euroa ja toiseksi sijoittuneelle 3 000 euroa.

— Joku Mestis-valmentaja valitteli, että cupissa tulee turhia pelejä. Ne ovat vähän sellaisia puheita, kun olet hävinnyt jossain, voit sanoa, ettemme edes halunneet voittaa. Pelaisimme muuten ihan saman määrän harjoituspelejä, mutta nyt saamme niihin panosta. Se on mielestäni paljon mielekkäämpää.

Liigaseurat jättävät cupin väliin

SaiPa ja muut liigaseurat eivät cupiin osallistu. Mestis-joukkueet tulevat mukaan tällä viikolla alkaneella kolmannella kierroksella, jossa ne saavat haastajikseen Suomi-sarjan ja 2-divisioonan seuroja.

— Omalla tavallaan ihannoin sellaista urheiluromantiikkaa jalkapallossa ja muissa vastaavissa lajeissa, joissa alempisarjalainen yllättää ylempisarjalaisen. Mukana voi olla tuuria ja sattumaa ja ihmiset ovat aina sen pienen puolella. Ne ovat isoja asioita niille pienemmille organisaatioille.

Suomen cupin toinen ja kolmas kierros pelataan kolmen joukkueen lohkoissa. Yksinkertaisen sarjan jälkeen lohkovoittajat etenevät jatkoon.

— Vähän kierrätämme pelaajia, jotta saamme kaikille pelejä. Uskoisin, että jokainen pelaa viikonloppuna ainakin yhden pelin, osa kaksi, Lehtonen kertoo.

Santeri Airolalla pientä vammaa

Viime viikolla SaiPan mukana Sveitsissä ollut nuorten maajoukkuepuolustaja Santeri Airola ei pelaa viikonvaihteen Suomen cupin otteluissa.

Lehtosen mukaan Airolalla on ”ihan pientä vaivaa”, mutta SaiPan puolustaja Kasperi Torikka on puolestaan Ketterän mukana tämän viikon ajan.

— Airolalla on tärkeä syksy tulossa, joten emme ota mitään riskejä, vaan olemme ennemminkin ylivarovaisia, Lehtonen sanoo.

Suomen cupissa oli mukana myös Lappeenrannan PEPO, jonka tie nousi pystyyn toisella kierroksella. Titaanit oli Kotkassa parempi maalein 5—1 ja HC Vantaa haki Kisapuistosta voiton lukemin 4—3.

Ensimmäiseltä kierrokselta PEPO eteni jatkoon voittamalla molemmat ottelunsa toista 2-divisioonan seuraa Vuosaaren Viikinkejä vastaan.