Lappeenrantalaisseuran pelaajat lähtevät mitalijahtiin eksoottisiin oloihin — Naisten jääpallon MM-kisat pelataan järven jäällä luonnonvalossa

Pelaajat joutuvat osallistumaan MM-kisareissun kustannuksiin. Turnauksessa pelaa kahdeksan maata.

Tenho Tiilikainen

Imatralaiset Anna Tiippana, Sara Oravuo ja Joanna Nykänen (oik.) edustavat Suomea jääpallon naisten MM-kisoissa Kiinassa. Kaikkiaan Wiipurin Susista lähtee yhdeksän pelaajaa MM-kisoihin Kiinaan.

Olosuhteet jääpallon naisten MM-kisoissa ensi viikolla Kiinan Chengdenissä ovat vähän erilaiset kuin mihin Pohjoismaissa on totuttu.

Lappeenrantalaisen Wiipurin Susien kisoihin lähtevä imatralaisnelokko Emma Malinen, Joanna Nykänen, Sara Oravuo ja Anna Tiippana eivät kuitenkaan olosuhteita pelkää, jääkin kestää toivottavasti.

Chengdenissä pelataan nimittäin luonnonjäällä. MM-kisojen pelialustana on paikallinen järvi, valaistuksena luonnonvalo.

— Kullekin maalle tulee vain yksi ottelu päivässä, Anna Tiippana sanoo.

Tiippanalle Nykäselle ja Maliselle MM-kisat ovat jo toiset, Oravuo on naisten MM-tasolla ensikertalainen.

— Ei tässä vielä matkakuumetta ole, vähän jännitystä kuitenkin, Oravuo hymyilee.

Miljoonaluokan pikkukaupunki

Chengden on kiinalaisittain idyllinen pikkukaupunki vuoristossa 160 kilometrin päässä Pekingistä. Pekingin läheisyys auttaa myös matkustamisessa.

— Maajoukkue matkustaa suoralla lennolla Helsingistä Pekingiin ja takaisin, aikaeroa Suomen ja Kiinan välillä on kuusi tuntia, Nykänen sanoo.

Jääpalloliiton toiminanjohtaja Pekka Liikanen kuvailee Chengdenin olevan idyllisen ja upean paikan. Talot ovat kuin kung fu-elokuvista, maisemat kuin matkailumainoksista.

— Suihkut ja pukuhuoneet ovat aivan kisa-areenan vieressä olevassa hotellissa, jossa joukkueet myös majoittuvat. Luistimet sentään vaihdetaan jalkaan järven rannnalla olevissa kopeissa, Liikanen kertoo.

Tavoitteena on MM-mitali.

Mitali on tavoitteena

Edelliset MM-kisat Yhdysvaltojen Minneapolisissa menivät suomalaisilta penkin alle. Tuloksena oli kuudes sija.

— Niistä kisoista ei kannata puhua mitään, nyt tavoitteena on MM-mitali, Tiippana sanoo.

Yhdysvaltoihin pelaajilta vaadittiin matkakustannuksiin merkittävää omavastuuosuutta. Kiinan reissun kuluihinkin pelaajat joutuvat osallistumaan, mutta vain suhteellisen vähäisellä osuudella.

— Miesten MM-joukkueen pelaajien ei tarvitse maksaa, saavat päivärahankin, Nykänen muistuttaa ”tasa-arvosta”.

Naisten MM-kisoissa on mukana kaikkiaan kahdeksan maata. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Kiina, Viro ja Sveitsi. Toisessa lohkossa ovat mukana Ruotsi, Venäjä, Norja ja Yhdysvallat.

Yhteistreenejä Joensuussa

Tiippana, Nykänen ja Oravuo opiskelevat kaikki Joensuussa, samoin maajoukkueen maalivahti lappeenrantalainen Tytti Segerman.

Emma Malinen puolestaan opiskelee Lappeenrannassa.

— Pidämme Joensuussa tiiviisti yhteyttä toisiimme ja pyrimme viikottain löytämään aikaa myös yhteisille harjoituksille, Tiippana kertoo.

Wiipurin susien pelaajat MM-kisoissa

Tytti Segerman
Tiia Lehtinen
Sofia Segerman
Petra Verhelä
Emma Malinen
Joanna Nykänen
Sara Oravuo
Susanna Simola
Anna Tiippana

Kommentoidut