Voittovireen löytänyt NST kurottaa salibandydivarissa jo pudotuspelipaikkojen tuntumaan, nyt pisteet irtosivat Raumalta

NST laukoi SalBan maalivahdin vaihtoon puolessa tunnissa. Molemmat NST:n maalivahdit torjuivat viikonloppuna joukkueelle voiton.

Minna Mänttäri

Ere Laitimo on NST:n ykkösketjun vakiojäsen. Raumalla hän lopetti kotijoukkueen pyristelyn viimeisen minuutin maalillaan. Arkistokuva.
Ere Laitimo on NST:n ykkösketjun vakiojäsen. Raumalla hän lopetti kotijoukkueen pyristelyn viimeisen minuutin maalillaan. Arkistokuva.

NST Lappeenrannan noususuhdanne miesten salibandydivarissa jatkuu. Joukkue otti sunnuntaina neljännen voittonsa viiteen viime otteluun junttaamalla sarjajumbo SalBan paikoilleen Raumalla maalein 6—2 (2—0, 2—0, 2—2). NST on nyt sarjassa yhdeksäs.

NST pelasi vahvasti jo lauantaina Nurmossa, jossa sen viimeistelytehokkuus jätti kuitenkin vielä toivomisen varaa.

Sunnuntaina Raumalla lappeenrantalaisten osumatarkkuus oli jo parempi, kun seitsemästä ensimmäisestä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta upposi perille neljä.

Ville Alkin ajassa 31.36 viimeistelemään 4—0-maaliin reagoi myös SalBan valmennus, joka käytti tilanteessa aikalisän ja vaihtoi maalivahtia.

Klassinen ahtaan paikan ratkaisu ei kuitenkaan kääntänyt SalBan kurssia. Alkki teki NST:n 5—0-maalin kolmannen erän alussa. Loppulukemat viimeisteli alivoimalla Ere Laitimo, joka pani pallon tyhjään maaliin Alkin syötöstä SalBan hakiessa lisäosumia kuudella kolmea pelaajaa vastaan.

NST sai tehoja laajalta rintamalta, sillä sen kolme ensimmäistä maalia tekivät Juuso Kekki, Arto Vainikainen ja Jere Niemelä.

Molemmat NST:n maalivahdit torjuivat joukkueelleen voiton viikonlopun aikana. Lauantaina vahtivuorossa oli Jarkko Monthan ja sunnuntaina Ville Nilosaari, joka oli Raumalla yksi ottelun hahmoista 26 torjunnallaan.

Nilosaaren, 25, tausta on jääkiekkoilussa. Hän siirtyi SaiPan A-junioreista NST:hen vuonna 2013, jolloin hänet nostettiin heti myös seuran miesten salibandyliigajoukkueen vahvuuteen.