Alisa Vainio lähti rohkeasti vetämään ennätysvauhtia Ruotsi-ottelussa — Lopussa kirivoiton juoksussa vei Sandra Eriksson

Mika Kylmäniemi

Alisa Vainion ensimmäinen Ruotsi-ottelun kisa Ratinassa oli kostea ja kolea vitonen. Huomenna ohjelmassa on 10 000 metriä.
Alisa Vainion ensimmäinen Ruotsi-ottelun kisa Ratinassa oli kostea ja kolea vitonen. Huomenna ohjelmassa on 10 000 metriä.

Alisa Vainio lähti reippaaksi vauhdinpitäjäksi naisten Ruotsi-ottelun vitosella Tampereen Ratinassa. Tuhannen metrin kohdalla väliaika 3,08,32 kertoi, että lappeenrantalaisen tavoitteena oli oma ennätys.

Eroa takaa-ajajiin oli lähes puolen suoran verran, mutta pikku hiljaa neljän muun juoksijan ryhmä ajoi Vainion kantaan. Joukossa oli mukana suomalaisista Sandra Eriksson.

Ruotsalaiset ja Eriksson antoivat Vainion vetää lopulta lähes koko matkan. Puolitoista kierrosta ennen maalia ruotsalaiskolmikko otti ohjat käsiinsä, teki rytminmuutoksen ja Vainio jäi kyydistä. Eriksson sen sijaan löi kiilaa vieraiden rivistöön loppuun asti ja otti hienon maaotteluvoiton ennätysajallaan 15.42,15 kovan loppurutistuksen jälkeen.

Alisa Vainio oli lopulta viides ajalla 15.52,94. Hänen ennätysaikansa vitosella oli tällä kaudella juostu 15.51,94.

Luetuimmat