SaiPan tulos niukasti positiivinen — Liikevaihto kasvoi 250 000 eurolla

Pudotuspelit korvasivat runkosarjan yleisökadon. Uusi tv-sopimus tuo parisataa tuhatta euroa lisää rahaa SaiPan pelaajabudjettiin.

Mika Stranden

SaiPa korvasi runkosarjan yleisökatoa hyvillä esityksillä pudotuspeleissä. Tässä joukkue juhlii Pelicansin kaatumista ja etenemistä puolivälieriin. Uusi toimitusjohtaja Jussi Markkanen (toinen vas.) oli vielä pelikamppeissa joukkueen mukana.
SaiPa korvasi runkosarjan yleisökatoa hyvillä esityksillä pudotuspeleissä. Tässä joukkue juhlii Pelicansin kaatumista ja etenemistä puolivälieriin. Uusi toimitusjohtaja Jussi Markkanen (toinen vas.) oli vielä pelikamppeissa joukkueen mukana.

Liiga-SaiPan päättynyt tilikausi oli niukasti positiivinen. Liikevoitto oli 6 864 euroa ennen veroja.

Kiekkoyhtiön liikevaihto kasvoi vajaat 250 000 euroa 5 447 000 miljoonaan euroon. Edelliskaudella liikevoittoa kertyi 196 000 euroa 5,2 miljoonan liikevaihdolla.

— Tilinpäätös kääntyi positiiviseksi viiden playoffs-ottelun turvin. Päättyneelle tilikaudelle kirjattiin myös Niclas Westerholmista saatu NHL-kasvattajakorvaus. Myös yhteistyösopimuksista kertyneet tulot kasvoivat edellisestä kaudesta, SaiPan toimitusjohtajana keväällä aloittanut Jussi Markkanen sanoo.

Nollatulos on niukempi, mihin SaiPassa on viime kausilla totuttu. Suuren loven toi runkosarjan katsojamäärä, joka hyvistä otteista huolimatta jäi selvästi budjetoidusta. SaiPan runkosarjan kotiotteluissa kävi keskimäärin 3 254 katsojaa ja viidessä pudotuspelissä keskimäärin 3 528 katsojaa.

Markkanen odottaa yleisömäärän kasvavan SaiPan 70-vuotisjuhlakaudella.

— Lähtökohdat juhlakauteen ovat hyvät. Oman tuntumani mukaan yhteisöllä on kovat odotukset kaudesta. Panostamme joukkueeseen enemmän kuin koskaan pelaajabudjetin ollessa kaksi miljoonaa euroa. Tavoitteenamme on, että yleisöä käy keskimäärin 3 500 katsojaa ottelua kohti.

TV-sopimus tuo rahaa

SaiPan kulupuoli kasvaa tulevalla kaudella. Tukena on Liigan ja Telian uusi tv-sopimus, jonka avulla SaiPa kasvattaa pelaajabudjettiaan 200 000 eurolla kahteen miljoonaan. Telia maksaa kuuden vuoden sopimuksensa aikana 23 miljoonaa euroa Liigalle jokaisena kautena, kun entinen sopimus Sanoman kanssa toi kassaan noin kymmenen miljoonaa vähemmän.

— Jos haluaa kasvua, pitää investoida. Kasvavan pelaajabudjetin lisäksi lukuisat tapahtumat vaativat panostusta. Kumppani- ja kausikorttimyynti ovat kuitenkin hyvässä vauhdissa. Edessä on myös pitkään pinnalla olleiden olosuhdeasioiden kannalta jännittävä syksy, kun uusi monitoimiareena menee kaupunginvaltuuston käsittelyyn, Markkanen sanoo.

Liiga-Saipalla ei seitsemän peräkkäisen positiivisen tilinpäätöksen jälkeen ole pitkäaikaista velkaa.

Yhtiön osakkaina ovat Timo Tersa (T.T.Rauta Oy 25 prosenttia), Jouni Okko (Okimar Invest Oy 25 prosenttia), Jussi Markkanen (19), Kari Koskimies (16,5), Teemu Toiviainen (8,25), Timo Tikkinen (5,2) ja SaiPa ry (1,2).

Yhtiön palveluksessa on noin 50 henkilöä ja kauden mittaan parisataa osa-aikaista työntekijää.

Anniskelukatsomoita

Yksi uudistus Kisapuistossa on anniskelukatsomoiden käyttöön otto. Mukana ovat lohkot C1 ja C2. Myös käytävien anniskelualueet ovat jatkossa isompia kuin aiemmin.

SaiPa pelaa ensimmäisen kauteen valmistavan ottelunsa perjantaina, kun KHL-seura Severstal Tsherepovets saapuu Kisapuistoon.