Saaga S:llä murheita Kuninkuusravien alla — "Tulevina päivinä pyritään saamaan selko mahdollisiin ongelmiin"

Saaga S hyytyi Suur-Hollolan tavoin viimeisessä kaarteessa. Ohjastaja Matti Nisosen mukaan tamman ongelmat voivat johtua kaviomurheesta tai alkavasta kiimasta.

Elena Liseytseva

Saaga S on jättänyt ison kysymysmerkin ilmaan. Kaikki ei ole kohdallaan.

SAAGA S hyytyi viimeisessä kaarteessa Vermon tammalähdössä Toto65–raveissa. Tamma oli tiukasti voittotaistelussa kiinni, mutta jäi lopulta lähdön hännille.
Lähdön voiton vei tuoreimman kuninkuusravirankingin kärkipaikalla oleva Huimariina.

Kiimaongelmista keväällä kärsineen Saaga S:n tarina oli Vermossa käytännössä samanlainen kuin kesä–heinäkuun vaihteessa Suur–Hollola-raveissa Lahdessa. Silloinkin tamma hyytyi viimeisessä kaarteessa.

— Todella iso kysymysmerkki jäi ilmaan. Paljon on pähkäiltävää, sillä kaikki ei ole kohdallaan tällä hetkellä. Tamma ei ole sillä tasolla, mihin se parhaimmillaan pystyy, ohjastaja Matti Nisonen kertoi puhelimitse keskiviikkoiltana.

Nisonen kertoo, että Lahden ja Vermon kilpailujen ongelmilla voi olla joitakin yhtäläisyyksiä.

— Mahdollisesti. Tänään tamma puolsi ulospäin normaalia enemmän koko matkan. Se vie juoksuhalut hyvin minimiin.

Puoltaminen voi johtua Nisosen mukaan kaviomurheesta. Toinen mahdollinen syy on kiima, joka on alkamaisillaan lähipäivinä.

— Tämä on silti kaikki vain arvailua. Tulevina päivinä pyritään saamaan selko mahdollisiin ongelmiin. Sitten tiedämme missä mennään, ja mitä on tehtävissä. Sen perusteella tehdään päätöksiä jatkosta.

Kuninkuusravit järjestetään 28.—29. heinäkuuta Rovaniemellä. Ilmoittautumiset ovat edessä maanantaina. Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet