Rasmus Surakan debyytistä Superissa tappio IPV:lle – "Kotona saisi neuvoja, mutta en ota niitä vastaan"

Kimmo Metsälä

Juho Toivola on osoittanut IPV:ltä hyväksi hankinnaksi. Arkistokuva.
Juho Toivola on osoittanut IPV:ltä hyväksi hankinnaksi. Arkistokuva.

Imatran Pallo-Veikot koki perjantaina 0–1 (4–4, 0–2) -tappion miesten Superpesikseen nousseelle Manse PP:lle ja näin kausi jatkuu ohdakkeisesti.

Positiivisinta vieraiden pelissä oli konkari Sami Partasen kahdeksan kärkilyöntiä, mutta lyöntiosastolla vain Juho Toivola onnistui kotiutuksissa, kolme kertaa.

Yhden juoksun IPV sai harhaheitolla, sen toi ensimmäisen ottelunsa Superissa pelannut 18-vuotias Rasmus Surakka.

– Rooli oli vielä aika pieni, mutta hyvä oli saada avauspeli pois alta, sanoi suurimman osan ottelusta jokerina pelannut Surakka.

Surakka pääsi ensimmäistä kertaa mailan varteen toisessa vuoroparissa ja onnistuikin. Hän eteni hetkeä myöhemmin jo kakkospesälle ja kun Mansen ulkopelissä tuli kiinniottovirhe, niin hän karkasi sieltä aina kotipesään saakka.

Toisen polven pesäpalloilija - äiti Riina Surakka pelasi noin 200 ottelua ja oli 15 vuotta sitten Itä-Lännessäkin - sai näkyvän roolin toisellakin jaksolla, kun hän pääsi etutilanteessa saattelemaan etenijöitä.

Vaihtolyönti onnistui kolmannessa vuoroparissa, mutta tuomaristo näki Partasen estäneen ulkopelaajaa edetessään kakkoselle.

– Pitää katsoa videolta se tilanne, en osaa sanoa mitä siinä oikein tapahtui, Surakka sanoi.

IPV oli pelannut kaikki aiemmat kahdeksan ottelua samalla 12 pelaajan kokoonpanolla, mutta nyt Juuso Latun työeste antoi mahdollisuuden Surakalle näyttää kykynsä.

– Kuulin tiistaina pääseväni pelaamaan. Jännitti vähän, mutta onneksi pelasin kaksi hallipeliä talvella. Alkukauden olen pelannut Lahdessa suomensarjaa, Surakka sanoi.

Lappeenrannassa vanhempiensa luona asuva Pesä Ysien kasvatti menee tammikuussa Uttiin armeijaan, sitten syyskuussa 2021 alkaa opiskelut Jyväskylässä.

– Ensi kaudesta ei ole sopimusta, en tiedä missä pelaan. Kotona saisi neuvoja, mutta en ota niitä vastaan, nuorena myös jääkiekkoa pelannut Surakka sanoi.

IPV voitti avausjakson kolmostilanteet 11–10, toisella jaksolla 3–2. Eli Manse PP teki molemmista toisen jakson tilanteistaan juoksun, ensin Ville-Markus Kosonen haparoi ja sitten kolmesti ottelussa onnistunut viime kauden mestari Juha Niemi kumautti 2–0.

IPV sai viimeisellä sisävuorollaan ilmaiseksi ajolähtötilanteen, kun Mansen usein sählännyt ulkokenttä teki nytkin virheen. Toivola ei nyt onnistunut ja koppi tyhjensi kentän etenijöistä.

– Avausjakso sujui hyvin, toinen oli todella vaisu. Huolimatonta, tiivisti pelinjohtaja Jyrki Valle.

Mika Strandén

Rasmus Surakka arkistokuvassa juniorileirin ottelussa kesällä 2016.
Rasmus Surakka arkistokuvassa juniorileirin ottelussa kesällä 2016.

Luetuimmat