Jussi Markkanen palasi ja pelasi heti nollapelin — SaiPa haki Raumalta käänteen alamäkeensä

Keltapaitojen länsirannikon kiertue alkoi makeasti. Tuplakierroksella on lauantaina vastassa Turussa TPS.

Kai Skyttä

Jussi Markkasen loukkaantumisen aiheuttama parin kuukauden tauko on takana. Raumalla nähtiin huikea paluu, kun tuloksena oli heti nollapeli.
Jussi Markkasen loukkaantumisen aiheuttama parin kuukauden tauko on takana. Raumalla nähtiin huikea paluu, kun tuloksena oli heti nollapeli.

SaiPa katkaisi lievän alamäkensä länsirannikon kiertueensa avauksessa Raumalla. Numerot vieraille Äijänsuolla 0—2 (0—0, 0—1, 0—1).
Yhdestätoista kotiottelustaan Lukko oli ennen eilistä hävinnyt ainoastaan Kärpille.
Avauserän merkittävin tapahtuma oli, kun Jussi Markkanen luisteli ottelun alussa SaiPan maalille parin kuukauden tauon jälkeen. Paria alun hässäkkää lukuun ottamatta Markkanen pääsi hyvin peliin sisään ja torjui koko ajan varmemmin, kun ottelu eteni.


SaiPa sai lopun pahimmassa paineessa pidettyä viisikkonsa tiiviinä ja vahvan kotijoukkueen Lukon pääasiassa poissa superpaikoilta.
Suuria ongelmia ei tosin ollut vahvan alkukauden Lukon maalissa pelanneella Kaapo Kähköselläkään.

Markkanen pääsi hyvin peliin sisään ja torjui koko ajan varmemmin, kun ottelu eteni.

Maalinteko ottelussa alkoi toisessa erässä, kun SaiPan Topi Nättinen lähetti Cody Kunykin vapaasti keskialueen avojään yli Lukon alueelle. Ranteet lukkoon ja kiekko ristikkoon.
SaiPa antoi kolmella perättäisellä jäähyllä kotijoukkueelle tilaa tasoittaa, mutta Lukko oli ylivoimalla vaisu, ja erä kokonaisuudessaan SaiPa-merkkinen.

Kaksonen päätti paineen

Päätöserässä SaiPa passivoitui, alkoi puolustaa liikaa voittoaan ja luovutti alueita Lukolle. Omassa päädyssä kuumimmat laatupaikat saatiin onneksi pidettyä tukossa, ja Markkanen hoito loput.
Kun Lukko pelasi jo ilman maalivahtia, Elmeri Kaksonen syötti Ville Koholle sinisen jälkeen kiekon, mutta kapteeni Koho sai jotenkin lauottu tolppaa kolistellen kiekon ohi tyhjästä maalista.
Kalle Maalahden jäähy antoi vielä Lukolle 6—4-ylivoimaa 25 sekunniksi, mutta Kaksosen purku pari sekuntia ennen loppua Lukon verkkoon sinetöi ottelun.

Juttua päivitetty 24.11. klo 21.13: Korjattu loppulukemiksi 0—2.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset