Rose's Tara yllätti Tammakilvassa. Huima Lento suomenhevosten ykkönen

Mika Strandén

Rose's Tara ja Hannu Hietanen (11) olivat Tammakilvan yllätyspari.

Hannu Hietasen ohjastama Ros'es Tara yllätti ja puristi Villinmiehen Tammakilvan lämminveristen voittajaksi. Markku Nieminen ja Callela Lisbeth seurasivat perässä kakkosena ennen Willow Pridea ja Antti Teivaista.

Rose’s Taraa valmentaa pitkän linjan ravivalmentaja Timo Salmela.

Mika Strandén

Huima Lento ja Esa Holopainen kuittasivat Tammakilvan voitosta 30 000 euroa.

–Rose’s Tara on aina ollut kyvykäs hevonen, mutta sillä on ollut urallaan epäonnea. Näin, että Hannu otti riskejä loppusuoralla ja se kannatti. Tamma tulee aina kovaa loppua. Tämä on ehdottomasti koko urani suurin voitto, Salmela hehkutti Hippoksen tiedotteessa.

Ohjastaja onnistui riskinotossaan.

– Rose’s Tara on joskus saattanut rullia yli loppusuoralla, mutta nyt ajattelin, että pakko ottaa riski ja kokeilla kaikkensa, että voitetaan.

– Tamma oli tänään tosi hyvä. Ajoin Rose’s Taralla kerran lounasraveissa voiton ja silloin mietin, että tämä hevonen voittaa vielä jotain suurta. En ajatellut etukäteen, että se voitto tulee juuri tänään, Hietanen kehui hevosta.

Hyvä jo lämmittelyssä

Huima Lento nousi Villinmiehen Tammakilvan suomenhevostammojen ykköseksi. Aika 28,0. Ohjastajana oli Esa Holopainen. Perässä kiri kakkoseksi Lily rattaillaan Arto Hammar ja kolmoseksi N.P. Liitotähti ja Miika Tenhunen.

Holopainen oli luottavainen jo ennen lähtöä.

–Huima Lento tuntui tänään jo lämmityksessä niin hyvältä, että odotukseni nousivat sen myötä. Voiton kannalta oli ratkaisevaa, että mahduin kääntämään johtavan selkään alussa. Villinmiehen Tammakilpailu on tärkeä ja suosittu kilpailu tammojen omistajien kesken, ja on hienoa että tällainen kilpailu on tammoille, Holopainen kehui.

Villinmiehen Tammakilvan ykköspalkinnot ovat neljävuotiailla lämminveritammoilla 52 500 euroa ja viisivuotiailla suomenhevostammoilla 30 000 euroa. Tammakilpaa on ajettu jo vuodesta 1981 alkaen.

Juttuun lisätty kommentteja kello 19.