Tuukka Loikkanen taituroi Veiterän voiton päähän Bandyliigan finaalista, Akilles kaatui nyt Porvoossa

Kai Skyttä

Veiterän Tuukka Loikkanen (kesk.) päivysti Akilleksen puolustuksen ytimessä jo välieräsarjan avauksessa keskiviikkona Kisapuistossa.
Veiterän Tuukka Loikkanen (kesk.) päivysti Akilleksen puolustuksen ytimessä jo välieräsarjan avauksessa keskiviikkona Kisapuistossa.

Veiterä on lähellä päästä puolustamaan jääpallon miesten Suomen mestaruuttaan tänäkin vuonna. Lappeenrantalaisjoukkue eteni lauantaina Bandyliigassa voiton päähän finaalipaikasta, kun se nappasi Porvoon Akilleksesta voiton vieraskentällä maalein 5—3 (2—1). Veiterä johtaa välieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2—0.

— Jaksoimme uskoa omaan tekemiseen ja painaa loppuun saakka nöyrästi, se oli tärkeää. Olemme lähteneet näihin kaikkiin otteluihin kuin ne olisivat viimeisiä. Kaikkensa on annettava, Veiterän joukkueenjohtaja Lauri Segerman totesi.

Veiterä aloitti Porvoossa erinomaisesti, kun kapteeni Janne Hauska teki maalin heti avausminuutilla ja Aleksi Seppänen niittasi vierasjohdoksi 2—0 vain kuusi minuuttia myöhemmin.

Akilleksen lajilegenda Sami Laakkosen rangaistuslaukauksesta viimeistelemä 2—1-kavennus ennen puoliaikaa antoi osviittaa, mitä toisella jaksolla oli tulossa.

Ottelun päätuomari oli Ruotsin pääsarjaakin viheltävä Petri Kuusela, jolla ei Segermanin mukaan ollut paras päivänsä. Useampi tärkeä tuomio jätti miettimisen varaa, muun muassa Laakkosen rangaistuslaukausmaaliin johtanut tilanne.

Toisaalta viimeisten 20 minuutin aikana Akilleksen kova mailapeli poiki porvoolaisillekin jäähyjä, jotka osaltaan vesittivät heidän kiriään.

— Akilles alkoi todennäköisesti hyytymään, kun saimme painetta ja tilanteita heidän päätyyn.

Akilles tuli kahdesti tasoihin Andreas Flinckin ja Laakkosen illan toisella osumalla, kun Tero Liimatainen oli vienyt Veiterän välissä taas 3—2-johtoon.

Voiton ratkaisi Tuukka Loikkanen, joka nosti Veiterän ensin 4—3-johtoon 78. minuutilla ja viimeisteli myös 5—3-sinetin, kun pelikello näytti jo täyttä aikaa. Loikkasen osumien välissä Akilles hölmöili kirinsä jäähyilyyn.

Bandyliigan loppuottelupaikka on Veiterälle katkolla tiistaina Kisapuiston tekojääradalla.

— Pitkä on vielä matka finaaliin. Ei Akilles ole luovuttanut missään nimessä. He tulevat tiistaina tiukasti taistelemaan, voittamaan ja viemään näitä pelejä vielä eteenpäin. Meidän on vedettävä vahva 90-minuuttinen silloin, ennen kuin selviämme siitä. Se vaatii vahvaa latautumista, Segerman sanoi.

Ottelusarjan neljäs ja viides ottelu pelataan tarvittaessa perjantaina ja sunnuntaina.