Alisa Vainio ja Simo Lipsanen heti tositoimiin Dohassa — Katso MM-yleisurheilun koko ohjelma tästä

Suomen MM-joukkueessa on neljätoista naista ja kahdeksan miestä. LUM:n kisakaartissa on neljä urheilijaa.

Alisa Vainio ja Simo Lipsanen eivät joudu kärvistelemään Qatarin Dohan kuumuudessa pitkään. Lappeenrannan Urheilu-Miesten kaksikko on tulessa heti avauspäivänä perjantaina.

— Pitää yrittää mahdollisimman kauan pysyä virkeänä juoksun aikana, Vainio kuvaa Etelä-Saimaan MM-kisojen ennakkopaketissa.

Tuttuja miehiä rinnalla

Lipsanen on kokeneempi arvokisakävijä, sillä hän edusti Suomea MM-Lontoossa ja viime vuonna Berliinin EM-kilpailuissa, jossa hän eteni finaaliin ja sijoittui yhdeksänneksi.

— Olen kisannut muissakin kovissa kisoissa näitä samoja kavereita vastaan. Mitään uusia juttuja siellä ei enää tule eteen, mikä on varmasti etu, Lipsanen totesi haastattelussa.

— Lämmön ja nesteytyksen kanssa pitää olla tosi tarkkana, ettei yllättäviä murheita pääse tulemaan. Eikä sitä muutenkaan kannata itseään liikaa tuhlata auringossa, Lipsanen mietti.

Yökukkujina reitille

Naisten maratonin lähtö on minuuttia vaille puoltayötä. Kolmiloikan karsinta puolestaan hypätään aiemmin illalla kello 19.25 alkaen.

Lauantaina 50 kilometrin startti odottaa LUM:n kävelijöitä Veli-Matti Partasta ja Tiia Kuikkaa kello 23.30.

Dohan MM-kisat käydään 27. syyskuuta—6. lokakuuta. Suomella on Dohassa 22 urheilijan joukkue. Heistä naisia on 14 ja miehiä 8.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset