Uusittu valmennus palautti Kultsun voittokantaan – "Ei uudessa seurassa voi oikein paremmin aloittaa"

Kultsu FC nappasi kauden toisen voittonsa uuden valmentajan debyytissä.

Kimmo Metsälä

Abah Samson Akoh iski kauden neljännen maalinsa.
Abah Samson Akoh iski kauden neljännen maalinsa.

Uusi päävalmentaja Jukka Karjalainen onnistui debyyttiottelussaan katkaisemaan Kultsu FC:n viiden ottelun tappioputken ja nostamaan joukkueensa jumbosijalta pitkästä aikaa putoamisviivan paremmalle puolelle. Uhriksi Kultsun heräämiselle joutui Lahden Reipas, joka taipui Joutsenossa maalein 2-0 (2-0).

Karjalainen tapasi joukkueen ensimmäisen kerran maanantaina ja kertoo odottaneensa ottelua into piukassa.

– On todella hyvät fiilikset. Olen odottanut innolla tätä peliä maanantaista lähtien ja minusta tuntuu, että jätkillä on ollut sama fiilis. Ei uudessa seurassa voi oikein paremmin aloittaa, kuin voitolla ja nollapelillä, Karjalainen hehkutti tyytyväisenä.

Kädenjälki näkyi jo

Uutta Kultsun tekemisessä tälle kaudelle oli aktiivinen prässi useammalla pelaajalla syvällä hyökkäysalueella. Se onnistui erinomaisesti ottelun alussa, mutta loppua kohti etäisyydet kentällä karkasivat ja loppu meni johtoasemassa perinteisemmän puolustustaistelun piikkiin.

Prässipelaaminen oli yksi niistä asioista, joista valmennus oli alkuviikosta puhunut.

– Keskityttiin siihen tosi paljon. Prässipelaaminen ruokkii joukkuetta ja motivaatiota. Riistoista vastustajan alueella tulee energiaa ja itsevarmuutta tekemiseen.

Maalit tulivat lopulta

Maalipaikoille murtautumisen kanssa Kultsulla oli vaikeuksia avausjaksolla, mutta toisella jaksolla maalihanat avasi Samson Abah Akoh, ja helpottaneen 2-0 osuman ampui Alex Odeh 86 minuutin kohdalla.

Joukkue oli johtoasemassa silmin nähden hermostunut, mutta toisaalta hukkasi useita vastahyökkäyksiä, joista ottelun olisi voinut ratkaista hieman aiemmin. Voittaminen ei tosin ole joukkueelle kovin tuttua, sillä ainoa voitto ennen torstaita on kesäkuun lopulta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset