Pesä Ysit pääsi viimein kaivamaan pesäpallomailat naftaliinista, vaikka keli vähän laimensikin alkuinnostusta – "Hienoa oli nähdä porukka taas"

Viimeiset pari kuukautta menivät videopalavereiden merkeissä. Kesäkuun puolivälissä alkava naisten Superpesis pelataan lehtitietojen mukaan lohkomuotoisena. Tarkoitus on vähentää matkustelua.

Kai Skyttä

Pesä Ysit aloitti pienryhmäharjoitukset Vanhalla kentällä. Pelinjohtaja Jari Komulainen värjötteli selin kameraan.
Pesä Ysit aloitti pienryhmäharjoitukset Vanhalla kentällä. Pelinjohtaja Jari Komulainen värjötteli selin kameraan.

Lappeenrannan Pesä Ysien pelaajat antoivat lauantaina pallolle kyytiä kylmässä ja kosteassa kevätsäässä.

– Onhan tällainen pienryhmissäkin tehty ohjattu harjoitus ihan eri juttu omatoimitreeneihin verrattuna, vaikka kyllähän keli vähän verotti alkuinnostusta. Hienoa oli nähdä porukka taas, sillä viimeiset pari kuukautta olivat menneet pelkästään videopalavereiden merkeissä, pelinjohtaja Jari Komulainen kertoo.

Mietittävää ensimmäisissä harjoituksissa riitti koronarajoitteiden vuoksi: millaiset etäisyydet pidetään, millä tavoin mihinkin voi koskea, millä tavoin yleensäkin toimitaan.

Komulainen muistelee, että edellisen kerran Ysit oli harjoitellut koko joukkueen voimin yhdessä helmikuun lopulla, kun pelattiin SM-hallisarjan pelejä.

– Kolme matkapelaajaa puuttuu vielä. Heidän kanssaan odottelemme tulevia päätöksiä, jotta voimme alkaa sopia heidän muuttokuvioitaan tarkemmin.

Sarjan alkuun vajaa kuukausi

Tällä viikolla selvisi, että naisten Superpesis alkaa 12. kesäkuuta, elleivät viranomaisohjeistukset tuo yllättäviä muutoksia suunnitelmiin.

Vielä vapun alla Pesä Ysit oli haluton aloittamaan pelejä kesäkuussa. Tuolloin seura julkaisi lausunnon, jossa se ei pitänyt pelien aloittamista järkevänä ehkä vielä heinäkuussakaan. Mikä kanta on nyt?

Ehdottomasti haluamme lähteä sarjaa pelaamaan, mutta kysymysmerkkejä on paljon. — Jari Komulainen

– Toivotaan, että ensi viikolla aluehallintovirastolta tulee ohjeet ottelutapahtumien järjestämiseen liittyen. Ehdottomasti haluamme lähteä sarjaa pelaamaan, mutta kysymysmerkkejä on paljon, kuten esimerkiksi miten se vaikuttaa talouspuolelle, jos ja kun tulee poikkeusjärjestelyjä, Komulainen muotoilee.

Satakunnan Kansa paljasti sarjasysteemin

Sarjaohjelmia odotellaan vielä, mutta jo menneellä viikolla Satakunnan Kansa kertoi omiin tietoihinsa nojaten tulevan sarjajärjestelmän. Lehden tietojen mukaan naisten runkosarja pelataan tänä vuonna lohkomuotoisena, jos kausi päätetään aloittaa.

Kai Skyttä

Pesä Ysien pelaajat antoivat pallolle kyytiä koleassa kelissä.
Pesä Ysien pelaajat antoivat pallolle kyytiä koleassa kelissä.

Sarjan 12 joukkuetta jaetaan neljään lohkoon. 20 ottelun runkosarjassa kahdeksan ottelua pelataan oman lohkon joukkueita vastaan eivätkä kaikki joukkueet edes kohtaa runkosarjassa toisiaan.

Tarkoituksena on vähentää matkustelua, mutta Pesä Ysit ei pääse nauttimaan paikallispeleistä, sillä lähimmätkin vastustajat ovat yli 200 kilometrin päässä. Satakunnan Kansan mukaan lappeenrantalaisten kanssa samassa lohkossa olisivat Hyvinkään Tahko ja Manse PP. Porin Pesäkarhut puolestaan miettii edelleen, osallistuuko se tämän kauden sarjaan lainkaan.

– Jos suoraan myönnän, niin omat toivevastustajat samaan lohkoon olisivat Joensuu ja Siilinjärvi. Heidän kanssaan pelaisimme samoista sarjasijoista, Komulainen sanoo.

Viuhkamiehen mielestä tärkeintä olisi kuitenkin se, ettei poikkeusoloissa läpivietävästä sarjasta pudotettaisi yhtään joukkuetta.

– Kuten tiedetään meillä on nuori joukkue, joka on vielä varhaisessa kehitysvaiheessa. Meille se olisi iso asia.

Luetuimmat