SaiPasta ei ollut Karhujen kaatajaksi

Kalle Sipiläinen

SaiPa SB:n valmentaja Mikael de Anna (keskellä) kävi pelaajiensa kanssa harjoituksissa läpi pallomaltin tärkeyttä, mutta pelissä se unohtui. Arkistokuva.
SaiPa SB:n valmentaja Mikael de Anna (keskellä) kävi pelaajiensa kanssa harjoituksissa läpi pallomaltin tärkeyttä, mutta pelissä se unohtui. Arkistokuva.

Porilainen FBT Karhut sai kunnian olla ensimmäinen joukkue historiassa, joka onnistui kellistämään SaiPa SB:n miesten divarissa. Loppuluvut 2–5 (1–2, 0–1, 1–2) olivat täysin ansaitut, sillä kotijoukkue pelasi pallollisesti vaatimattoman ottelun, eikä kamppailupelaamisessakaan ollut kehumista vieraisiin nähden.

Pettynyt päävalmentaja Mikael de Anna ei esityksestä paljon yksityiskohtia osannut kaivaa esiin. Lattea yleisilme teki pelaamisesta kauttaaltaan niin tuskaista.

– Sen verran sekaista tämä oli, että on vaikea eritellä mikä ei onnistunut. Ei oikeastaan mikään osa-alue toiminut. Huono esitys.

Virheestä lähti

Ensimmäinen pallollisen pelin iso virhe tapahtui heti toisella minuutilla. Antti Suoraniemen avaussyöttö epäonnistui täysin ja Karhujen Tuomas Huhtala kiitti tekemällä avausmaalin.

Avauserän puolivälissä Oskari Möykkynen toi SaiPan tuloksellisesti mukaan otteluun, mutta se ei pelillisesti joukkueen tekemistä parantanut. Porilaisten seuraavatkin maalit olivat suoraa seurausta lappeenrantalaisten omista hölmöilyistä joko harhasyöttöjen tai keskialueen pallonmenetysten vuoksi.

– Pallomaltti ja rauhallisuus puuttuivat. Kävimme kyllä treeneissä tätä läpi, mutta menetettiin silti palloja paljon, de Anna mietiskeli.

– Samanlaista tämä pallollinen peli oli kuin viikko sitten. Silloin tultiin peleistä voittajina, tänään ei enää selvitty.

Ohi viuhui

Parhaat hetket SaiPalle osuivat kolmannen erän loppuun. Ylivoimalla Ville Alkki kavensi tilanteeksi 2–4 ja heti perään saadun toisen ylivoiman aikana kutipaikkoja oli useita, mutta pallo viuhui toistuvasti ohi maalin.

Loppurynnistys ilman maalivahtia toi automaattisesti hallinnan, mutta viimeinenkin rimpuilu päättyi, kun Eero Vanhatalo teki tyhjiin viimeisellä minuutilla 2–5.

SaiPa SB:n kokoonpanosta puuttui yhä divarin viime kauden maali- ja pisteykkönen Juuso Kekki, joka kärsii loukkaantumisesta.

– Ensi viikon peli tulee varmaan vielä liian aikaisin, mutta toivottavasti hänet saadaan lähiaikoina mukaan.