Petteri Nokelainen on ihastellut Liigan tämän kauden peli-ilmettä — Luistelujoukkueet pyyhkivät lattiaa träppijengeillä

Entinen ammattipelaaja haluaisi yhä takaisin jäälle. Opinnot ja siviilielämä eivät millään pysty korvaamaan huippu-urheilun voittojen ja tappioiden tuomaa tunneskaalaa.

Kai Skyttä

Petteri Nokelainen on asettunut ainakin opintojensa ajaksi perheensä kanssa Lappeenrantaan. Kolmesta varastosta maailmalta muutetut tavarat ovat vihdoin saman katon alla omassa talossa Kimpisessä.
Petteri Nokelainen on asettunut ainakin opintojensa ajaksi perheensä kanssa Lappeenrantaan. Kolmesta varastosta maailmalta muutetut tavarat ovat vihdoin saman katon alla omassa talossa Kimpisessä.

Petteri Nokelainen ei enää kaukaloon pääse, vaan keskittyy perhe-elämään ja tuotantotalouden opintoihin Lappeenrannan yliopistossa.

Liigan alkukautta hän on silti seurannut tiiviisti. TV-kommentaattorin mielestä jääkiekko on näyttänyt nyt erityisen hyvältä.

Tasoero on vähän liian kova liigan huippujen ja häntäpään välillä. — Petteri Nokelainen

— Peli on muuttunut Liigassa paljon ja hyvään suuntaan. Viime kaudella oli vielä niin paljon seisoskelua.

Aktiivisuus uusi mantra


Kaikki hokevat mantraa aktiivinen ja liikkuva peli, ja keskialueen peruuttelun ja träpin aika on ainakin alkukaudella ollut kortilla. Paljon tappioita kärsineissä joukkueissa orastavia peruutteluja on jo näkynyt, sillä tyyli on voittavien joukkueiden etuoikeus.

— Nyt Liigassa oikeasti pelataan ja se on aktiivista, Nokelainen kuvaa.

Liian haastavaa

Kova liike ja nopea reagointi ovat näyttäneet alkukaudella myös raa’asti pelaajien erot. Osalle pelaajista haaste on yksinkertaisesti liian kova.

— Sen pitäisi olla täysin selkäydinpelaamista. Sieltä tulevat ne erot. Myös valmentajille se asettaa kovat vaatimukset, Nokelainen sanoo.

Kärpät on ollut kehityksen etunenässä, mutta se myös operoi isolla pelaajabudjetilla. Nokelainen uskoo, että uusi pelitapa lyö joka tapauksessa vanhan odottelun.

— Luistelujoukkueet pyyhkivät lattiaa träppijengeillä. Uskon siihen, että kahden joukkueen kohdatessa aktiivinen vie pelin.

Kovat tasoerot

Kilpailu muiden sarjojen, etenkin Sveitsin ja Ruotsin kanssa, edellyttää lisää pelimerkkejä, jotta Liiga ei ajaudu nuorten pelaajien kehityssarjaksi. Hyviä nuori pelaajia on kasvanut, mutta kokeneet huippupelaajat ovat matkanneet maailmalle.

Liigan uusi ja hulppea tv-sopimus Telian kanssa antaa ensi kaudesta lähtien hyvän selkänojan, mutta kilpailu pelaajista kovenee myös koko ajan.

Nokelaisen mukaan tuloja pitää Suomen kiekolle saada lisää, jotta pelaajiin voidaan satsata ja sitä kautta nostaa Liigan tasoa. Toinen vaihtoehto on supistaa joukkueiden määrää.

— Tasoero on vähän liian kova liigan huippujen ja häntäpään välillä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat