NST hyökkäsi uudella tapaa ja painoi Classicia epämukavuusalueelle, mutta kotivoitto jäi siltä yhä saamatta

Minna Mänttäri

Mona Backman (oik.) on puolustajaparinsa Sofia Sinkon kanssa NST:n tärkeimpiä pelaajia. Arkistokuva.
Mona Backman (oik.) on puolustajaparinsa Sofia Sinkon kanssa NST:n tärkeimpiä pelaajia. Arkistokuva.

NST Lappeenranta palasi kuukauden ottelutauoltaan pirteänä kotiyleisönsä eteen naisten Salibandyliigassa. Onnistumiset karttoivat sitä kuitenkin edelleen, minkä seurauksena joukkueesta huokunut rohkeus hapertui ottelun vanhetessa arkuudeksi.

Sen hyödynsi vierasjoukkue Tampereen Classic, joka otti pisteet Lappeenrannasta lopulta maalein 6—2 (3—1, 0—1, 3—0).

NST:n valmennustiimi oli tauon aikana miettinyt, millä pelin osa-alueilla joukkueen pitää olla parempi. Pääteemoiksi nousivat hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen, maalinestopelaaminen ja kääntöpelaaminen.

— Tänään oli ensimmäinen testi siitä. Aika-ajoin se toimi ihan hyvin. Jänteemme ei vielä kestä pelata 60 minuuttia, mutta se on ihan ymmärrettävää, kun on koko kauden ottanut turpaan, NST:n päävalmentaja Joonas Haapala totesi.

NST:n pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen pudotuspelikarsinnoissa, joihin sillä on viisi runkosarjaottelua aikaa hioa peliään.

— Aiemmin halusimme enemmän pelata pallolla viivan kautta taskuihin ja sieltä murtautua keskelle. Nyt haluamme pelata enemmän syvään ja kiertää siellä maalia, eli päätypelityyppisesti. Se ei missään nimessä ole kaunista, mutta on meille ehkä parempi tapa pelata.

Classicia vastaan NST oli kaksi erää monella tapaa parempi joukkue. Se puolusti Classicin hitaat hyökkäykset kurinalaisesti, eikä päästänyt tamperelaisia muotonsa sisään.

Pallon riistettyään NST hyökkäsi vieraitaan monimuotoisemmin, hyödynsi keskikaistaa, pelasi palloa välillä syvään ja hakeutui vieraita aggressiivisemmin kohti maalia tilaisuuden tullen.

Rohkeus palkittiin kahdesti.  Mona Backmanin 2—1-kavennusmaali syntyi heti hyökkäyspään vapaalyöntiä seuranneen sisäänlyönnin jälkeen. Juuli Hakkaraisen 3—2-maali oli seurausta hänen omasta puolustusalueen pallonriistostaan, josta Hakkarainen ampaisi suoraan ylös ja palautti pallon vielä fiksusti Mona Backmanille ennen viimeistelyään.

Samaan aikaan NST kuitenkin sortui itse liian usein helppoihin pallonmenetyksiin.

Classic teki niistä suoraan kaksi ensimmäistä maaliaan ja kolmannenkin pallonriistoa seuranneesta keskialueen vapaalyönnistä, jonka nelinkertainen MM-hopeamitalisti Kristiina Kauppila ohjasi maalinedustalta sisään.

Yksin toisessa erässä NST:n harhasyötöt päästivät Classicin neljästi huippupaikalle maalivahti Minna Paasun eteen.

Paasu oli yksi ottelun parhaimmista pelaajista ja hänen triplatorjuntansa toisen erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla ottelun huippuhetkiä.

Kolmannessa erässä NST:n raikkaus hiipui passiivisuudeksi, minkä luomista raoista Classic sai hitaisiin hyökkäyksiinsä vaarallisuutta ja Denisa Ferencikovan 4—2-maalin.

Kahden maalin johtoasemassa Classic puolusti pallollisena, eikä NST:ltä löytynyt enää keinoja voittaa.

— Kuten nähtiin, ei tasoeromme ihan valtava ole. Palloton pelaamisemme alkaa olla jo ihan hyvällä tasolla, Haapala totesi.

Kun NST piti palloa hyökkäysalueella, Classic oli epämukavuusalueellaan.

— Pallon pitäminen hyökkäysalueella antaa yllättävän paljon itselle virtaa ja väsyttää vastustajaa.

Uusimmat uutiset