Juhlakausi päättyi karvaasti — Ilves oli rohkeampi ja aktiivisempi joukkue ja SaiPa jäätyi aikaiselle kesälomalle

SaiPan kauden saldoksi jäi Liigan yhdeksäs sija. Se oli jotain aivan muuta kuin kannattajat toivoivat ja odottivat.

AOP/Miikka Jääskeläinen

Väärät värit juhlivat. Yksin maalille jätetty Ilveksen puolustaja Mark Flood latasi 2—1-johtomaalin.

SaiPan kausi päättyi tylysti jääkiekkoliigan pudotuspelien avauskierroksen kolmannessa ottelussa Ilvestä vastaan. Ilves oli nälkäisempi ja aktiivisempi, kun SaiPalla liian monella pelaajalla näytti olevan paineiden vuoksi jarru päällä.

SaiPa oli koko ottelun takaa-ajajana ja hävisi Hakametsässä lukemin 2—4 (1—2, 1—0, 1—2). Joukkueen viimeiseksi teoksi jäi Tampereelle matkanneiden kannattajien kiittäminen pelin jälkeen.

Ilves sen sijaan pääsi ottamaan kaiken ilon irti jatkopaikasta omassa kotihallissaan.

Ilves heräsi nopeammin

Joukkueet lähtivät otteluun varovaisella mausteella, mutta Ilves lähti nopeammin nostamaan karvaustaan syvemmälle SaiPan päätyyn ja pyrki myös aktiivisemmin taklaamaan.

Tasaisessa alussa SaiPa pääsi ylivoimalle, kun Ilveksen Samuli Vainionpää otti 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. SaiPa sai kiekon alueelle ja rauhoitettua kuvion, mutta ylivoima pyöri liikaa laidoilla ja kulmissa.

Ilves iski seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Frans Tuohimaan eteen kiihdyttänyt Eemeli Suomi ohjasi Teemu Rautiaisen nopeasta syötöstä laidalta 1—0. Laukaus oli ottelussa ensimmäinen torjuntatilanne Tuohimaalle.

AOP/Miikka Jääskeläinen

Kolmas pudotuspeliottelu oli täynnä kaksinkamppailuja. Ratkaisevaa oli lopulta se, että Ilves pystyi pelaamaan paineettomammin ja aktiivisemmin kuin SaiPa.

Tuohimaa yksin

Viisi minuuttia myöhemmin Ilveksen pakka sekosi puolustusalueella, kun kulmaväännön jälkeen Tyler Morley antoi kiekon Elmeri Kaksoselle ja tarjoilu jatkui suoraan Topi Nättisen lapaan maalin kulmalle ja kiekko Lukas Dostalin selän taakse.

Pari minuuttia ja Ilveksen puolustaja Mark Flood oli vuorostaan yksin Tuohimaan edessä ja peli 2—1. SaiPan merkkauspeli petti toisen kerran pahasti. Näytti siltä, etteivät kaikki pystyneet kohtaamaan pelin painetta ilman puristusta.

Ilves karvasi erässä aktiivisemmin SaiPan päädyssä ja pyrki taklaamaan, mutta pahimmat tilanteet se sai, kun SaiPan viisikoiden yhtenäisyys petti ja yksittäiset pelaajat sortuivat virheisiin.

Peli tasoihin

Toiseen erään Ilves lähti johdossa varovaisemmin, ja SaiPa pääsi painimaan kotijoukkueen päätyyn, mutta maalille murtautuminen oli työlästä.

Lopulta SaiPan piinan päätti Ilveksen alivoiman juuri loputtua Robin Salo terävällä rannelaukauksellaan ja peli oli tasan 2—2.

Kirvelevä loppu

Päätöserässä kaikki oli jaossa toiselle ja kauden päätös häviäjälle. Ilves lähti hakemaan heti alussa vahvasti ratkaisua, mutta SaiPa ja Tuohimaa kestivät rynnistyksen.

SaiPan Tomi Iso-Mustajärven huolimaton mailan heilautus keskialueella toi SaiPalle jäähyn. Ilves hakkasi Tuohimaan ja kiekon maaliin, mutta se hylättiin. SaiPa sai kuitenkin tilanteesta toisen jäähyn. 5—3-ylivoiman SaiPa kesti, mutta siitä jatkuneella yhden miehen ylivoimalla Teemu Rautiainen vei Ilveksen taas johtoon.

Pakko ei helpottanut

SaiPa pääsi vielä ylivoimalle Matt Generousin jäähyn ajaksi, mutta maalin tekemisen pakko jäädytti kädet.

SaiPan puolustajan Brenden Kichtonin sekoilu omalla alueella tarjosi ilmaisen ratkaisun paikan Joona Ikoselle. Kiekko yläkulmaan kolme minuuttia ennen päätössummeria ja peli oli ohi.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Uusimmat uutiset