Lappeenranta ostaa väistötilaa urheiluseuroille myös Skinnarilan yksityisestä jalkapallohallista ja Imatran Ukonniemi-areenasta

Kai Skyttä

Skinnarilan jalkapallohallin omistaa PEPO Areena -osakeyhtiö. Halli avautui käyttöön tammikuussa vuonna 2015.
Skinnarilan jalkapallohallin omistaa PEPO Areena -osakeyhtiö. Halli avautui käyttöön tammikuussa vuonna 2015.

Lappeenrannan kaupunki ostaa syksyksi käyttöaikaa yksityisestä Skinnarilan jalkapallohallista ja Imatran kaupungin omistamasta Ukonniemi-areenasta.

Vuoro-ostot on korvamerkitty helpottamaan pesäpalloseura Pesä Ysien ja yleisurheiluseura Lappeenrannan Urheilu-Miesten tilapulaa urheilutalon palloiluhallin ja yleisurheilutilan sekä Kesämäen koulun peruskorjauksen aikana.

Remonttien heijastusvaikutuksena muun muassa Pesä Ysien talviharjoitustilanaan käyttämä Kourulan palloiluhalli on tavanomaista ruuhkaisempi.

Lappeenrannan kaupungin ainoa yleisurheilun talviharjoitustila on urheilutalolla ja peruskorjauksen aikana poissa käytöstä. Ukonniemi-areenassa on yleisurheilun suorituspaikkoja täysimittaisen tekonurmikentän lisäksi.

Skinnarilan jalkapallohallista Lappeenrannan kaupunki ostaa kuusi viikkotuntia 5 040 eurolla ja Ukonniemi-areenasta yhdeksän tuntia sekä tekonurmikentältä että yleisurheilualueelta 13 800 eurolla. Hinnat ovat arvonlisäverottomia.

Ostetut vuorot ovat käytössä 28. lokakuuta—8. joulukuuta, jolloin urheilutalon peruskorjauksen toisen vaiheen on määrä valmistua.

Samaan tapaan Lappeenrannan kaupunki osti lisävuoroja urheilutalon väistötilaksi Huhtiniemen yksityisestä salibandyhallista ja liikuntakeskuksesta salibandylle ja sulkapallolle yhteensä 36 500 eurolla (+alv).

Huhtiniemen lisävuorot ovat olleet seurojen käytössä kesäkuun alusta asti ja päättyvät niin ikään 8. joulukuuta.