Pohjois-Karjalan jättiläinen Mika Törrö esittelee jälleen voimiaan Imatran voimamiesmittelössä – Kilpailun välissä Lappeenrannan nuori painonnostaja Aino Luostarinen antaa levytangolle kyytiä

SCL Imatra Strongman Showdown käydään Imatran keskustassa tulevana perjantaina ja lauantaina.

Sami Kuusivirta

Peräti 205-senttinen ja 175-kiloinen Mika Törrö on voittanut Suomen vahvin mies -tittelin kahdesti, vuosina 2018 ja 2019. Arkistokuva Lahdessa käydystä kilpailusta.
Peräti 205-senttinen ja 175-kiloinen Mika Törrö on voittanut Suomen vahvin mies -tittelin kahdesti, vuosina 2018 ja 2019. Arkistokuva Lahdessa käydystä kilpailusta.

Kansallinen voimamieskilpailu SCL Imatra Strongman Showdown toimii tänä vuonna myös voimamiesten Finnish Open -kilpailuna.

Kuuden suomalaisen ja kuuden ulkomaalaisen karpaasin voimainmittelö on samalla karsintakilpailu ympäri maailmaa kiertävään Strongman Champions -liigaan.

Voimamieskilpailu käydään Imatralla tulevana perjantaina ja lauantaina 14.–15. elokuuta.

Paikallisia kisaajia mukana ei ole, mutta kilpailuorganisaattori Topi Ovaska nimeää Pohjois-Karjalan jättiläisen Mika Törrön ja hänen joensuulaisen treenikaverinsa Matti Lehikoisen kiinnostavimpien suomalaisnimien joukkoon.

– Suomalaisista mielenkiintoisimmat ovat todennäköisesti Törrö, Lehikoinen ja Sami Ahola Tampereelta. Törrö lähtee kilpailuun suomalaista ennakkosuosikkina.

Imatralla aiemminkin kilpaillut Törrö saa kovan vastuksen Latvian Dainis Zagerisilta ja Aivars Šmaukstelisilta, jotka Ovaskan papereissa ovat kilpailun ehdottomat ennakkosuosikit. Toissa viikonloppuna kaksikko oli mukana Joensuussa Suomen Strongman Champions -liigan osakilpailussa.

– He olivat viime vuoden ykkönen ja kakkonen Strongman Champions -liigan finaaleissa, Ovaska kertoo.

Nyt on 12 kilpailijaa rivissä ja varmasti tosi mielenkiintoinen tapahtuma tulossa. — Topi Ovaska

Perjantaina kaksi lajia, lauantaina viisi

Kilpailu alkaa perjantaina kello 19 kävelykatu Koskenpartaan lavalla, jossa avausiltana kisataan kaksi lajia: maastaveto ja käsipainopunnerrus.

Näiden lajien jälkeen painonnoston nuorten sarjojen Euroopan huippu, lappeenrantalainen Aino Luostarinen nousee lavalle esittelemään painonnostoa näytösluonteisesti.

Mika Strandén

Lappeenrantalainen Aino Luostarinen kuuluu painonnoston nuoriin huippuihin ja Suomen ehdottomiin tulevaisuuden toivoihin.
Lappeenrantalainen Aino Luostarinen kuuluu painonnoston nuoriin huippuihin ja Suomen ehdottomiin tulevaisuuden toivoihin.

Voimamieskisat jatkuvat lauantaina Inkerinaukiolla kello 12. Siellä kisataan viisi lajia, joista neljä käydään parilajeina. Viimeisenä lajina oleva atlaskivet käydään yksilölajina.

Ovaskan mukaan järjestelyjä ovat mutkistaneet kilpailijoiden loukkaantumiset, jonka vuoksi miehiä on jouduttu vaihtamaan. Lisäksi koronan aiheuttamat matkarajoitukset estivät yhden voimamiehen tulemisen Ranskasta.

– Nyt on 12 kilpailijaa rivissä ja varmasti tosi mielenkiintoinen tapahtuma tulossa. Tämä on yksi harvoista yleisötapahtumista, joita nyt onkaan.

Tapahtuman juontajaksi on kiinnitetty radiojuontaja ja entinen Hunks-tanssija Esko Eerikäinen. Yleisöllä kilpailuun on vapaa pääsy.

SCL Imatra Strongman Showdown -kilpailun osanottajat

Mika Törrö

Matti Lehikoinen

Veli-Pekka Kauhanen

Sami Ahola

Mikko Lahti

Gunnar Gimbutas (Viro)

Anders Aslak Pedersen (Tanska)

Ervin Toots (Viro)

Aivars Šmaukstelis (Latvia)

Dainis Zageris (Latvia)

Dainius Repsys (Liettua)

Jarkko Malinen

Voimamieskilpailu käydään Imatralla perjantaina ja lauantaina 14.–15. elokuuta. Perjantain kaksi lajia käydään Koskenpartaan esiintymislavalla klo 19 alkaen ja loput viisi lajia otellaan Inkerinaukiolla lauantaina kello 12 alkaen.