Yleisurheilun nuorten YAG-kisat Lappeenrannassa päätettiin lopulta siirtää ensi vuodelle

Minna Mänttäri

Kimpisen kentällä nähdään suuria yleisurheilukilpailuja vastakin. Arkistokuva Kalevan kisoista viime vuoden elokuulta.
Kimpisen kentällä nähdään suuria yleisurheilukilpailuja vastakin. Arkistokuva Kalevan kisoista viime vuoden elokuulta.

Nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletics Games (YAG) Lappeenrannassa siirtyy vuoteen 2021. Asiasta päätti YAG:n johtoryhmä keskiviikkona. Kimpisen stadionin piti isännöidä kilpailua heinä–elokuussa.

– Päädyimme siirtoon ensi vuodelle, koska haluamme säilyttää Youth Athletics Gamesin suurtapahtuman luonteen samalla varmistaen, ettei osanottajien tai toimitsijoiden terveyttä vaaranneta, kertoo Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti tiedotteessa.

Viranomaiset ovat luvanneet kesäkuussa tietoa, millaisin reunaehdoin yleisötapahtumia voidaan elokuussa järjestää. SUL ja YAG-organisaatio arvioivat kuitenkin itse, ettei vallitsevissa oloissa pystytä tarjoamaan lapsille ja nuorille sellaista tunnelmaa kuin YAG-tapahtuman henki vaatii.

Vuosi sitten Lahdessa järjestetty YAG keräsi paikalle noin 1 700 nuorta urheilijaa.

Vaikka YAG-tapahtumaa ei järjestetä, Kimpisen kentällä kilpaillaan 1.–2. elokuuta nuorten kansalliset yleisurheilukilpailut.

– Se on hyvä tilaisuus käydä tutustumassa Kimpisen kenttään ja suorituspaikkoihin, jos ne eivät ole entuudestaan tuttuja, sanoo YAG:n pääsihteeri Salli Kirvesmies Lappeenrannan Urheilu-Miehistä.

YAG-tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 23.–25. heinäkuuta 2021.