Karsintatappio toi kyyneleet silmiin — PEPOn naisten nousu kakkoseen kariutui yhden maalin tappioon

Vesa Salminen

Maalivahti Sonja Leinon pettymys oli muiden PEPOn pelaajien tavoin kova, kun tavoiteltu nousu kakkoseen lipui käsistä.
Maalivahti Sonja Leinon pettymys oli muiden PEPOn pelaajien tavoin kova, kun tavoiteltu nousu kakkoseen lipui käsistä.

PEPOn naiset aloittivat loppuverryttelyn suru silmissään Futuran juhliessa nousukarsinnan voittoa. Häviäjän osa on ankea varsinkin, kun ratkaisu syntyy kymmenen minuuttia ennen loppua.

— Itseäni henkilökohtaisesti jännitti. Ei ole tällä kaudella totuttu pelaamaan kauhean kovia joukkueita vastaan, PEPOn kapteeni Emma Nuutinen kuvasi pelin jälkeen.

Itseäni henkilökohtaisesti jännitti. — Emma Nuutinen

Nuutinen näki omalla joukkueellaan olleen mahdollisuus voittaa ottelu ja yksittäisiä tilanteita tehdä maali, mutta jo elokuun alun cupin kohtaamisen perusteella tiedettiin, että vastassa on vahva ryhmä.

— Meillähän on tosi nuori joukkue, Nuutinen sanoi.

Väärässä sarjassa

Koko kauden kuva oli kapteenin mielestä positiivinen, vaikka kolmonen tuntuu tasonsa puolesta heille väärältä sarjalta. FC Futura juniorit oli tottunut Helsingin-lohkossaan pelaamaan kovempia pelejä ja se näkyi puolueettomalla kentällä Kouvolassa pelatussa ottelussa. PEPOlla oli kaakon lohkossa vain pari varteenotettavaa vastustajaa, muut olivat enemmän vastaantulijoita.

Pieni vaikutus saattoi olla myös lappeenrantalaisten kolmen viikon tauolla, kun pääkaupunkiseudulla pelattiin päätöskierros viikko sitten.

Vastustaja kontrolloi

Maalin ero on pienin mahdollinen, mutta porvoolaiset kontrolloivat peliä lähes läpi ottelun. Vielä avausjaksolla PEPO pystyi pitämään ryhmän tiiviinä ja paikat vähissä. Toisella puoliajalla paine ehkä väheni, kun pelaajien etäisyydet venyivät, mutta avopaikkoja alkoi syntyä hyvin torjuneen PEPOn maalivahdin Sonja Leinon eteen.

Ratkaisu tuli lopulta 78 minuutilla, kun Futuran Fanny Holmbergin vapaapotku paristakympistä tärähti takanurkkaan, eikä PEPO pystynyt sen jälkeen enää uhkaamaan Futuran maalia.

Hyvä maku koko kaudesta

PEPOn valmentaja Jyrki Saarela myönsi, että parempi joukkue vei mukanaan kakkosen paikan.

— Me olimme pelissä vähän myöhässä ja reagoitiin huonosti. Mutta tämäkin pitää vaan kääntää voitoksi.

Saarelan mukaan tiukassa paikassa kokemattomasta joukkueesta ei oikein kukaan pystynyt nousemaan muita ylemmäs.

— Tietysti pelaajien puolesta olen pettynyt, mutta meidän pitää olla realisteja. Olisiko kakkonen ollut vielä liian kova meille?

Kehitysharppaus kauden aikana on joka tapauksessa nähty, ja avainpelaajat jatkamassa seurassa.

— Todella iso ja kova henkinen ja asenteellinen kehitys. Kaikki kunnia pelaajille, ovat kyllä menneet eteenpäin, Saarela kiitti.

Omasta jatkostaan hän ei osannut vielä sanoa, vaikka sopimus jatkuu.

— Pitää vielä itte miettiä, olenko oikea valmentaja näille pelaajille.