IPV kääntyi kumoon Kiteellä supervuorossa — Yksi piste poisti silti nollan sarjataulukosta

Moises Garibay

Sami Partanen pelasi Kiteellä entisellä kotikentällään, mutta jäi nyt ilman lyötyjä juoksuja.
Sami Partanen pelasi Kiteellä entisellä kotikentällään, mutta jäi nyt ilman lyötyjä juoksuja.

Jussi Hurskaisen kahden juoksun arvoinen suoritus supervuorossa oli jo lähellä kääntää IPV:lle kauden ensimmäisen voiton miesten Superpesiksessä, mutta kotijoukkue Kitee onnistui paineen alla vielä paremmin. KiPa vastasi ex-IPV:n Ville Liukun, toisen polven pesäpalloilijan Sami-Kalle Varosen ja Valentin Ikosen lyönneillä ja otti kaksi pistettä. IPV:kin avasi pistetilinsä sarjassa yhdellä.

Jaksovoitot joukkueet tasasivat 1—4 ja 4—3 -lukemin.

Dahlström takoi

Juoksujen teon ottelussa aloitti vähemmän yllättävästi vieraiden jokeri Jere Dahlström, joka löi ensimmäisen jakson toisen vuoron aloittavalla Juuso Latun kotiin.

Neljännessä vuoroparissa vieraat panivat tuulemaan. Ensin Teemu Nurmio pamautti itsensä kunnarilla kolmoselle. Sen jälkeen oli kaksi kertaa Dahlströmin vuoro onnistua kotiutuksessa. Ensin kotipesään ehti Nurmio ja heti perään Konsta Hyötyläinen ja tilanne 0—4.

Liukun kavennus antoi Kiteelle yhden juoksun avausjakson päätösvuoron tasoittavalla, mutta sen enempään kotijoukkue ei pystynyt.

Toinen jakso eteni juoksuitta kolmanteen vuoroon saakka, kunnes oli Kiteen vuoro räväyttää tehohetkensä. Joukkue latoi kolme juoksua omilla lyönneillään ja sai yhden lahjaksi harhaheitolla.

IPV aloitti kirin päätösvuorossa. Asialla oli jälleen Dahlström, viidennen kerran ottelussa, kun hän kotiutti Jarkko Matikan ja Teemu Nurmion. Miitri Pesonen löi vielä kotiin Mikko Kososen, mutta tasoitusjuoksua IPV ei enää saanut aikaan.