Sami Backman jatkaakin Imatran moottorikerhon johdossa – ”Sain selkeän tuen”

Backmanin syyskokouksessa syrjäyttänyt kunniapuheenjohtaja Pekka Pöyry ei päässyt ylimääräisessä kokouksessa ollenkaan ehdolle.

Anu Pakarinen

Imatran moottorikerhon puheenjohtaja Sami Backman hävisi syyskokouksessa äänestyksen puheenjohtajan paikasta, mutta sai laajan kannatuksen maanantai-iltana pidetyssä kerhon ylimääräisessä kokouksessa.

Imatran moottorikerhon puheenjohtajapeli sai maanantaina taas uuden käänteen ja todennäköisesti myös sinettinsä.

Kerhon ylimääräinen kokous valitsi pitkäaikaisen puheenjohtaja Sami Backmanin jatkamaan IMK:n johdossa myös vuonna 2018.

Yllätyksen tarjosi se, ettei Backmanin syyskokouksessa syrjäyttänyt kunniapuheenjohtaja Pekka Pöyry päässyt nyt ollenkaan ehdolle, vaikka yritti. Syy löytyy kerhon säännöistä, joiden mukaan Pöyry ei ollut vaalikelpoinen, koska hänellä kunniapuheenjohtajana ei ole kerhon kokouksissa äänioikeutta.

— Oikeastaan se oli tiedossa jo edellisen kokouksen jälkeen. Sen takia pidettiin välittömästi uusi kokous, kertoo Backman.

Pöyry kertoi aiemmin, että ylimääräinen kokous jouduttiin järjestämään, koska kaikki syyskokouksessa äänestyksiin osallistuneet eivät olleet maksaneet jäsenmaksuaan, ja näin ollen he eivät olleet kokouksessa äänioikeutettuja. Backmanin mukaan myös se pitää paikkansa.

Ylimääräiseen kokoukseen osallistui 86 äänioikeutettua IMK:n jäsentä. Backmanin voitto oli tällä kertaa selvä, sillä hän sai yli kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.
Vaikka Pöyry ei päässyt ehdolle, Backmanin lisäksi kokouksessa oli kaksi muutakin puheenjohtajakandidaattia sekä hallituksen valtuutus tehdä puheenjohtaja-ehdotus.

Backmanin oman näkemyksen mukaan istuvan puheenjohtajan syrjäytysyritys ei jätä haavoja kerhon sisälle.

— Ei minun mielestäni. Osallistujajoukko oli aika kattava, ja sain selkeän tuen. Oppositio on aina olemassa, mutta näkisin, ettei ole syytä millekään kahtiajaolle.

Pekka Pöyryä ei tavoitettu maanantai-iltana kommenttia varten.

Juttua muokattu klo 23.17: täsmennetty, että Pekka Pöyry yritti päästä ylimääräisessä kokouksessa ehdolle puheenjohtajaksi, mutta häntä ei voitu kerhon sääntöjen mukaan hyväksyä ehdolle.

.
Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen