PEPO viimeistelee jalkapallon kesän live-lähetysten sarjan— SaiPan A-nuoret ruutuun heti syyskuussa

SaiPan nuorten valmentaja Kari Martikainen on tyytyväinen kokemattoman joukkueensa kilpailuhenkeen ja urheilullisuuteen.

Kai Skyttä

SaiPan nuorten liigajoukkueen valmentaja Kari Martikainen kuvaa ryhmäänsä kilpailullisemmaksi ja voitontahtoisemmaksi kuin viime kaudella.
SaiPan nuorten liigajoukkueen valmentaja Kari Martikainen kuvaa ryhmäänsä kilpailullisemmaksi ja voitontahtoisemmaksi kuin viime kaudella.

Kakkosen lohkonsa keskivaiheille ankkuroitunut PEPO kohtaa torstaina Etelä-Saimaan live-ottelussa Sudet. Kouvolalaisen hissijoukkueen tie jalkapallon Kakkosessa on päättymässä putoamiseen neljännen kerran 2010-luvulla.

PEPOn mahdollisuudet nousta lohkossaan ylempään loppusarjaan ovat huvenneet. Kolme ottelua ennen sarjan päättymistä ero neljäntenä olevaan FC Viikinkeihin on viisi pistettä ja välissä on vielä kolme muuta joukkuetta.

Mulle tärkeintä on, että taistellaan jokainen. — Kari Martikainen

PEPO kohtaa Kimpisen Sudet-ottelun jälkeen sarjassa vielä Reippaan Lahdessa ja Järvenpään Palloseuran kotikentällä. Ottelu Susia vastaan on viimeinen Etelä-Saimaan suositussa jalkapallon live-lähetysten sarjassa.

SaiPa avaa syyskuussa

Syyskuussa lähetykset jatkuvat SaiPan A-nuorten liigaotteluilla, joita näytetään kerran kuukaudessa. Ensimmäisenä joulukuuhun saakka kestävässä alkusarjassa on vuorossa 28.9. TPS—SaiPa ja sen jälkeen 18.10. HPK—SaiPa, 15.11. Ilves—SaiPa ja 7.12. Ässät—SaiPa.

Tärkeintä on taistella

SaiPan nuorten valmentaja Kari Martikainen sanoo olevansa tyytyväinen viiteen joukkueensa alkukauden seitsemästä pelistä. SaiPa palasi hetken notkahduksen jälkeen voittojen tielle viikonloppuna Kiekko-Espoon vieraana.

Ainoa enemmän ihmetyttämään jäänyt ottelu oli kotipeli nollakerholaista Ilvestä vastaan.

— Tunnetaso ei ollut silloin riittävä, Martikainen kuvasi.

Parasta taas pantiin pöytään kärkijoukkue Pelicansia vastaan, vaikka se Kisapuistossa maalin tappion toikin.

— Puolustettiin hyvin ja olimme aktiivisia. Mulle tärkeintä on, että taistellaan jokainen.

Kovaa kilpailua

Martikaisella on nyt käsissään tasaisempi ja leveämpi, mutta kokemattomampi ryhmä kuin edelliskaudella. Kauden avasi joukkue, jossa oli vain kuusi aiemmin nuorten SM-liigaa pelannutta pelaajaa.

Martikainen kuvaa joukkueensa olevan nyt urheilullisempi, kilpailullisempi ja voitontahtoisempi kuin viime kaudella.

Ketterän Mestiksen otteluita pääsee syksyllä katsomaan Uutisvuoksen verkkosivujen kautta. Ensimmäisinä ovat vuorossa 18.10. RoKi—Ketterä, 22.11. IPK—Ketterä ja 13.12. KeuPa—Ketterä.

Myös muut Kaakon Viestinnän lehdet — Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Itä-Savo ja Länsi-Savo — näyttävät kauden aikana suorana verkkosivujensa kautta jääkiekon nuorten SM-liigaa, Mestistä ja Suomi-sarjaa.