Aku Partasta kovempaa kävelee vain hän itse — Suomen maantiemestaruus tuli huippuajalla

Tuija Pauhu

Aku Partaselle Savonlinnan sunnuntain 30 kilometrin kisa kävi harjoitteluna 50 kilometrille.

Veli-Matti "Aku" Partanen käveli omille teilleen Savonlinnan maantiekävelyn SM-kisoissa. Lappeenrannan Urheilu-Miesten huippukävelijä löi toiseksi tulleen Aleksi Ojalan 30 kilometrillä lähes seitsemällä minuutilla.

Partasen aikaa 2.07.33 kovempaa Suomessa on koskaan kävellyt vain hän itse. Viime kauden Suomen ennätyksellä 2.07.04 hän oli kauden päätteeksi maailmantilaston ykkönen.

— Ilman kosteus oli pahempi kuin helle. Ihan eivät voimat nyt riittäneet Suomen ennätyksen tekoon. Vielä kahdeksan kilometriä ennen maalia luulin, että pystyn kiristämään SE:n, mutta aivan loppuun asti rypistys ei riittänyt, Partanen sanoi.

Vallu käski hiljentää

Partanen aloitti kilpailun erittäin kovaa, mutta pudotti sitten vauhtia valmentajansa Valentin Konosen ohjeiden mukaan.

— Kaksi ensimmäistä kilometriä menivät vähän liian kovaa, mutta Vallu huusi, että ota vähän iisimmin. Niistä kilometreistä ei jäänyt "happoja" jalkoihin. Viime vuoden SE-kävely oli vaan ihan nappionnistuminen, eikä sellaisia kävellä joka kerta, Partanen totesi.

Tervemenoa Dohaan

Partanen on jo valittu Dohan MM-kilpailujen 50 kilometrille. Savonlinnan kilpailu oli yksi kova harjoitus matkalla kohti kauden päätavoitetta ja kertoi, että kaikki on syksyä ajatellen aikataulussa.

— Kävelen 30—50 kilometriä kovaa kerran viikossa. Tämä oli yksi harjoitus. Kilpailussa toki saa itsestään paljon enemmän irti kuin harjoituksissa. Syksyn 50 kilometriä ajatellen treenit ovat menneet hyvin, Partanen sanoi.

Naisten 20 kilometrillä Espoon Hele Haapaniemi jätti LUM:n Tiia Kuikan kakkoseksi. Eroa kaksikon välillä oli maalissa 2.50 minuuttia.