"Lämmin keli antoi kaikille varmasti itseluottamusta mailanvarteen" — Pesä Ysit kompuroi avausjakson lopussa, mutta jyräsi Lappajärven Veikot toisella jaksolla

Avausjakson päättyminen tasan aiheutti tilastokummajaisen: Pesä Ysit ei voittanut yhtään kertaa avausjaksoa kotiotteluissaan alkusarjassa tällä kaudella.

Lauri Heino

Neljän lyödyn juoksun lisäksi Pesä Ysien jokeritykki Anna Hellsten pääsi tuulettamaan yhtä tuotua juoksua Lappajärven Veikkoja vastaan. Hellsten kiersi kentän kolmannen kerran tällä kaudella.

Jokainen onnistui hyvin sisällä. Ulkopeli oli peruslaatuista. — Anna Hellsten

Pesä Ysien toisen jakson lyöntimylly toi 1—0 (6—6, 7—0) -kotivoiton Lappajärven Veikoista naisten superpesiksessä.

Täydet kolme pistettäkin oli otettavissa, mutta ysittäret tuhrivat avausjakson 6—3-johtonsa viimeisessä vuoroparissa tasalukemiin 6—6, vaikka Lappajärvellä oli siinä vaiheessa jo kaksi paloa taululla ja Pesä Ysit loi tasoittavalla sisävuorollaan vielä palottoman ajon ja sai senkin jälkeen tilannetta päälle.

Toisella jaksolla helteen hyydyttämät vieraat jäivät ihan vastaantulijoiksi.

— Lämmin keli antoi kaikille varmasti itseluottamusta mailanvarteen. Jokainen onnistui hyvin sisällä. Ulkopeli oli peruslaatuista, vastustajaa neljällä lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla kurittanut Pesä Ysien jokeritykki Anna Hellsten mietti.

Avausjakson päättyminen tasan aiheutti tilastokummajaisen: Pesä Ysit ei voittanut yhtään kertaa avausjaksoa kotiotteluissaan alkusarjassa tällä kaudella.

Ennen jatkosarjaa lappeenrantalaisilla on jäljellä vierasottelut Oulussa ja Kempeleessä. Sen jälkeen ysittärien pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa, jonka voittajalle on tarjolla viimeinen paikka pudotuspeleihin.

Lappajärvi kuuluu Ysien päävastustajiin. Viuhkamies Juho Kaikko olikin tyytyväinen, ettei Veikot saanut yhtään pistettä matkaansa Lappeenrannasta.

— Toinen jakso oli meiltä tosi hyvää peliä. Pystyimme rummuttamaan koko ajan ja saimme painetta vastustajalle, kolmea ottoa käytännössä joka vuoro pääsimme yrittämään. Pääasiassa ihan tyytyväinen olen meidän pelaamiseen. En tiedä, mikä romahdus meille ensimmäisen jakson lopussa tuli, mutta sitä ei olisi missään tapauksessa saanut antaa tapahtua.

Anna Hellstenin lisäksi toinen jokeripaita Emmi Simonen oli myös hyvässä vireessä ja löi kolme juoksua. Ysien kaikille pelaajille kirjattiin ottelussa joko lyötyjä tai tuotuja juoksuja.