Pesä Ysit jatkoi voittojen tiellä – Nea Forsellille uran ensimmäinen kunnari

Kunnarit iskeneet Elina Väre ja Nea Forsell siivittävät Pesä Ysit voittoon.

Mika Strandén

Nea Forsell takoi pääsarjauransa ensimmäisen kunnarin.
Nea Forsell takoi pääsarjauransa ensimmäisen kunnarin.

Lappeenrannan Pesä Ysit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa toiseen peräkkäiseen voittoon, kun joukkue kaatoi Siilinjärven Pesiksen 0-1 (4-4, 3-6)-lukemin.

Ysit takoi toisen jakson toisella tasoittavalla peräti neljä juoksua, joista kaksi kunnarin lyöneen Elina Väreen toimesta.

Ykkös- ja kolmosvahtien, Hanna Järven ja Linnea Laatikaisen, saumaton yhteistyö vei lappeenrantalaiset johdossa myös kolmannelle tasoittavalle, jossa Nea Forsell löi Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin. Yhteensä neljä juoksua ottelussa lyönyt Henriikka Harinen kotiutti Forsellin ja löi sitä myöten loppulukemat 3-6.

Neljännen aloittavalla Siilinjärvi ei pystynyt lainkaan vastaamaan Ysien juoksukimaraan, vaan jäi nollille.

Eteenpäin on menty

Pesä Ysien pelinjohtaja Jani Komulainen oli tyytyväinen vieraskiertueen päätökseen.

– Olemme tyytyväisiä, vaikkei kolmea pistettä saatukaan. Siilinjärvi osoitti myös hyvää lyöntipeliä, joten tosissaan sai vääntää.

Pesä Ysit oli pitkään kiinni myös avausjakson voitossa aina viimeiseen vuoroparin tasoittavaan asti. Siilinjärvi takoi viimeisellä tasoittavalla kuitenkin kaksi juoksua ja nousi tasoihin.

Ottelussa nähtiin myös komea rajapyykki, kun Ysien Sarita Heikkinen saavutti 27:ntenä pelaajana 1400 kärkilyönnin rajan.

Pesä Ysit nousi voitolla viiden pisteen päähän viimeisellä pudotuspelipaikalla olevasta Rauman Ferasta. Yseillä kuitenkin on enää kolme ottelua runkosarjaa jäljellä.

– Aika paineettomasti saamme pelata nuo loput ottelut. Mukavasti peli on kyllä kehittynyt kauden aikana.