Entinen kissa kynsi Catzin Forssassa — Meriem Eerikinharju nousi kotijoukkueen sankariksi jännitysnäytelmässä

Catz oli matkassa vain kahdeksalla pelaajalla.

Kai Skyttä

Meriem Eerikinharju edusti Catzia kausina 2014—17. Arkistokuva.

Vain kahdeksalla pelaajalla Forssaan matkustanut Catz sai maistaa kolmen voiton jälkeen tappion karvasta kalkkia.

Lappeenrantalaistenkin riveissä kolmosia tarkasti upottaneen Meriem Eerikinharjun heitto löysi tiensä erittäin hyvin Catzin koriin, ja 21 pistettä pussittaneen Eerikinharjun johdolla Alku otti revanssin marraskuussa Catzille kärsimästään tappiosta pistein 64—60.

— Forssa oli iso suosikki, joten tämä oli erittäin hyvä suoritus nuorelta joukkueeltamme. Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista, mutta onnistuimme silti lopussa nousemaan vielä taistelemaan voitosta. Puolustuspelimme oli hyvää ja toisella jaksolla paransimme levypalloissakin, joten täytyy olla tappiosta huolimatta tyytyväinen esitykseen, Catzin päävalmentaja Mika Haakana summasi tiedotteessa.

Peli alkoi varsinaisella kolmosshowlla, kun molemmat joukkueet innostuivat lennättämään palloa kaaren takaa kohti korirengasta. Tulokset vain olivat vaatimattomia, sillä ensimmäisen neljänneksen 19 kolmosesta (Alku 11, Catz 8) vain viisi meni sisään (2—3).

Lähdimme otteluun vaikeista lähtökohdista, mutta onnistuimme silti lopussa nousemaan vielä taistelemaan voitosta. — Mika Haakana

Muutenkaan alussa ei liiemmin pisteillä juhlittu, sillä ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen tilanne oli Catzille 15—14. Toisella neljänneksellä osat kääntyivät ja forssalaisten vahvan viisiminuuttisen ansiosta kotijoukkue lähti tauolle kahden pisteen johtoasemassa.

Toisen jakson alku koitui Catzin kohtaloksi. Heikko heittopeli jatkui ja kun forssalaisten tehokolmikko Mia Loyd – Eerikinharju – Emily Kinneston onnistui toisessa päässä paremmin, alkoi ero kasvaa.

Pahimmillaan se oli yli kymmenen pistettä, ennen kuin vieraat löysivät peliinsä vielä yhden vaihteen. Viisi viimeistä minuuttia oli silkkaa Catzin hallintaa ja se pystyi lopulta nousemaan jopa pisteen päähän, kunnes Eerikinharju lopetti kissojen pyristelyn vapaaheittoviivalta.

Catzin tehokkain oli tupla-tuplaan yltänyt Aleighsa Welch (20 pistettä / 16 levypalloa).

Uusimmat uutiset