PEPOn naisten kausi päättyi taas pettymykseen

Valtin vastaiskut ja terävyys maalipaikoissa olivat liikaa PEPOlle nousukarsinnassa.

Jorma Jyrkilä

Patricia Liimatainen (vas.) ja muu PEPOn joukkue poistui pettyneenä kentältä Kotkan Arto Tolsa areenalla lauantaina.
Patricia Liimatainen (vas.) ja muu PEPOn joukkue poistui pettyneenä kentältä Kotkan Arto Tolsa areenalla lauantaina.

Helsinkiläinen Valtti murskasi Lappeenrannan PEPOn unelman noususta naisten Kakkoseen lauantaina Kotkassa. Valtti oli suorastaan ylivoimainen puolueettomalla Arto Tolsa -areenan tekonurmella pelatussa Kakkosen karsintaottelussa 5—1 (3—0).

Tunnelmat olivat surulliset PEPO:n leirissä, tottakai.

Me pääsemme pelaamaan kauden aikana liian vähän kovia pelejä KTP:tä lukuun ottamatta. — Jyrki Saarela

— Paskamainen olo. Valtti oli kovempi ja me tehottomia, PEPOn pelin sielu Miia Kantonen totesi.

— Olen todella pettynyt tyttöjen puolesta. He olisivat ansainneet unelmansa täyttymisen, PEPOn valmentaja Jyrki Saarela sanoi.

PEPO oli alussa pelissä kuskin paikalla, mutta ei pystynyt luomaan maalipaikkoja. Valtti puolusti, lähti vastahyökkäyksiin terävästi ja hyödynsi maalipaikat armotta.

— Heillä oli kolme hyökkäystä ensimmäisellä puoliajalla. He tekivät maalin jokaisesta tilanteesta, Saarela ihaili.

Valtti teki kolme maalia 25 minuutissa. PEPOn 1—5-kavennuksen teki Anni Posti Kantosen keskityksestä 76. minuutilla, mutta se oli auttamattomasti liian myöhäistä.

— Oli meilläkin joitain paikkoja, mutta Valtti oli tilanteissaan paljon kovempia kuin me, Kantonen kertoi.

PEPO pääsi karsintaan ohittamalla Kaakon Kolmosessa FC KTP:n sarjan viimeisellä kierroksella. Valmentaja harmitteli joukkueiden erilaisia lähtökohtia karsintaan.

— Kaakon ja Helsingin alueen tasoero on liian suuri. Me pääsemme pelaamaan kauden aikana liian vähän kovia pelejä KTP:tä lukuun ottamatta, Saarela murehti.

Aikanaan TPS:ssa SM-sarjassa pelannut Kantonen, 30, palasi joukkueeseen viiden vuoden ”perhevapaan” jälkeen viime kaudella. Intoa saattaisi riittää myös jatkossa.

— Varmaahan se ei ole, mutta olen valmis jatkamaan todennäköisesti, jos joukkue pysyy kasassa. Tärkeää olisi, että myös Jyrki jatkaa. Hän on tuonut kahden vuoden aikana paljon ryhtiä tekemiseen, Kantonen totesi.

Saarela ei osannut sanoa pettymykseltään tulevaisuudesta mitään. Saarela ja Kantonen toivovat seuralta lisäpanostuksia.

— Sarjapelit ovat aivan liian helppoja. Kovempia pelejä pitäisi saada kauden aikana jollain tavalla, vaikkapa poikajoukkueita vastaan pelaamalla. Harjoitusajat ovat myös aika myöhäisiä, Saarela ja Kantonen luettelivat.

Luetuimmat

Kommentoidut