Catz hakee toista voittoa korisliigan loppuotteluissa sunnuntaina

Kai Skyttä

Petra Noposella on iso rooli vastustajan avainpelaajien puolustamisessa.
Petra Noposella on iso rooli vastustajan avainpelaajien puolustamisessa.

Catz on pakkovoiton edessä jälleen sunnuntaina naisten korisliigan finaaleissa. Loistavan voiton ilman kapteeni Aleighsa Welchia Kotkasta hakeneet lappeenrantalaiset ovat tappiolla 1—2, ja ottelusarja katkeaa kolmella voitolla.

— Se oli tosi kova suoritus, Haakana kuvaa Kotkan ryöstöä.

Hänen mukaansa on epävarmaa, pystyykö sentteri Welch pelaamaan, mutta pieni mahdollisuus nivusvaivan kuntoutumiseen on. Se vaikuttaa paljon myös taktisiin valintoihin.

Pientä hiomista

Catz viimeistelee vielä lauantaina kuvioitaan ja käy läpi paria uutta viritystä sekä PeKan pelaamista.

— Ei mitään ihmeellistä, vähän jotain pientä uutta, Haakana sanoo.

Hän kiitti pelaajiaan edellisen voitto-ottelun taktiikan kurinalaisesta toteuttamisesta, vaikka pelinjohtaja Valencia McFarlandin huikea heittopäivä oli lopulta ratkaiseva tekijä hyökkäyspelissä. Puolustuksessa Catz on koko pudotuspelien ajan onnistunut mainiosti tukahduttamaan vastustajan hyökkäyspelin Kotkan ensimmäistä vierailua lukuun ottamatta.

Korvaajat kasvaneet

Erityiskiitoksen Haakanalta saa Petra Noponen, jonka puolustuspelaaminen on Haakanan mukaan kehittynyt huimasti syksystä. Nyt Noponen puolustaa vastustajan amerikkalaisia ja onnistui ratkaisevilla hetkillä Kotkassa myös heittopelissään. Vaikka liike ei välttämättä jenkkien rinnalla riitä, fiksu sijoittuminen korvaa sen.

Välierissä pienestä vammasta kärsinyt Lena Reshetko on Welchin poissa ollessa noussut myös kovaan rooliin. Varsinkin levypalloissa hän on nyt korvaamaton, mutta myös hyökkäyksessä uhka vastustajalle.

Kuuden seitsemän pelaajan rotaatiolla intensiteetin pitäminen on kovaa taitelua, mutta nyt väliin jäi onneksi neljä vapaapäivää, Haakana mietti.