Ketterän Valtteri Niemelle kolmen pelin kakku tappelusta, maalivahti Santeri Lipiäinen valittiin viikon pelaajaksi Mestiksessä

Valtteri Niemi ja Hermeksen Heikki Harju selvittelivät välejään nyrkein perjantain ottelun loppuhetkillä.

Kai Skyttä

Pelikielto pitää Ketterän hyökkääjän Valtteri Niemen sivussa tämän viikon kaikista kolmesta ottelusta.
Pelikielto pitää Ketterän hyökkääjän Valtteri Niemen sivussa tämän viikon kaikista kolmesta ottelusta.

Mestiksen kurinpitoryhmä on langettanut Imatran Ketterän Valtteri Niemelle kolmen ottelun ja Kokkolan Hermeksen Heikki Harjulle yhden ottelun pelikiellon nyrkkitappelusta.

Kaksikko selvitteli välejään perjantaina pelatun ottelun loppuhetkillä.

Kurinpitoryhmän mukaan Niemen rangaistusta kovensi se, että hän löi jäähän kaatunutta ja siten puolustuskyvytöntä Harjua kertaalleen pään seudulle. Iskun katsottiin olleen vaarallinen ja heijastaneen vastustajan kunnioituksen puutetta.

Toinen koventava seikka oli Niemen aiempi rangaistushistoria, sillä hänelle oli määrätty viime kaudella lisärangaistus tappelusta.

Ottelussa molemmille pelaajille tuomittiin 5+20 minuuttia tappelusta.

Niemi on poissa Ketterän kolmesta tämän viikon ottelusta. Keskiviikkona Ketterä kohtaa Jokipojat Imatralla ja pelaa perjantaina vieraissa KeuPa HT:tä ja sunnuntaina TuTo Hockeytä vastaan.

Ketterän maalivahti Santeri Lipiäinen on puolestaan valittu viikon pelaajaksi Mestiksessä.

Lipiäinen päästi viime viikolla pelaamissaan kahdessa ottelussa vain yhden maalin sekä keräsi kaksi syöttöpistettä. Kauden ensimmäisen nollapelinsä 24-vuotias SaiPan kasvatti torjui itsenäisyyspäivänä pelatussa ottelussa Hermestä vastaan.