Catzin rakentaminen viivästynyt kesään asti — Valmentaja Mika Haakanan kanssa pyritään saamaan sopimus ensi viikolla

Kai Skyttä

Veera Pirttinen (oik.) on noussut Catzin avainpelaajaksi ja maajoukkuerinkiin. Myös nuoren Roosa Kososen (vas.) minuutit ovat kasvaneet korisliigassa kausi kaudelta.

Catzin tulevan kauden joukkueen rakentaminen on vielä alkutekijöissä. Seuran urheilupuolesta vastaavan Vili Kaijansinkon mukaan tulevalla viikolla pitäisi selvitä pitkäaikaisen valmentajan Mika Haakanan jatko.

— Halu on molemmilla, Kaijansinkko kuvaa alustavien keskustelujen perusteella ja uskoo, että ensi viikolla nimet saadaan sopimukseen.

Organisaatio ensin

Catz on kesän alkuun saakka pohjustanut edustusjoukkuetta rakentamalla taustaorganisaatiota. Seuraava askel on valmentajasopimus, minkä jälkeen keskitytään joukkueen kokoamiseen yhdessä valmentajan kanssa.

Viime kauden valmennusryhmästä on Kaijansinkon mukaan alustavasti keskusteltu kaikkien muiden paitsi kakkosvalmentaja Petri Jaakkolan kanssa. Kesäharjoituksia pelaajille on jo vetänyt Teemu Turunen.

— Tavoitteena on ajaa ensi kaudella systemaattisesti omia nousevia nuoria sisään joukkueeseen, Kaijansinkko sanoo.

kai skyttä

Toista lastaan odottava Elena Reshetko (oik.) jäi pois joukkueesta joulutauolla. Hänen paluunsa Catziin olisi joukkueelle kullanarvoinen asia.

Kahdella jenkillä

Catzin peruslinjaus on se, että sarjaan lähdetään kahdella jenkkivahvistuksella. Keskusteluita on käyty myös toista lastaan odottavan Elena Reshetkon kanssa, joka jäi sivuun joukkueesta joulutauolla. Mahdollinen kolmas ulkomaalaisvahvistus voitaisiin ottaa ryhmään joulun tienoilla tarpeen ja seuran talouden sanelemissa raameissa.

Kovan viime kauden pelannut sentteri Aleighsa Welch olisi hankintojen ykköskategoriassa, mutta esitykset voivat viedä rahakkaampaan sarjaan. Hyvä pelinjohtaja on Kaijansinkon mukaan helpompi löytää kuin pitkän pään pelaajaa, koska tarjokkaita on enemmän. Palkkapyynnötkin yleensä putoavat syksyn lähestyessä.

Maajoukkueeseen noussut Veera Pirttinen on ilmaissut myös halunsa jatkaa Catzissa, Kaijansinkko sanoo.

Juhannukseksi valmista

Kaijansinkko myöntää, että joukkueen rakentaminen on myöhässä, mutta ensin on haluttu rakentaa toimiva taustaryhmä.

— Sen jälkeen pystytään rehellisesti kertomaan valmentajille esimerkiksi budjetti ja miten kilpailukykyinen joukkue saadaan.

Viimeistään juhannuksena pitäisi joukkueen rungon olla tiedossa.