Jenna Siira on Pesä Ysien etukentän navigaattori — Etenijöiden polttaminen sujuu ysittärien uudelta ykkösvahdilta huomattavasti paremmin kuin autosuunnistus Lappeenrannassa

Pesä Ysien etukentällä voi tulla hikinen ilta kauden ensimmäisessä ottelussa Vanhalla kentällä. Vastassa on hallitseva Suomen mestari Manse PP.

Kalle Sipiläinen

Tyrnävän Tempauksen kasvatti Jenna Siira edusti viime kaudella Kajaanin Pallokerhoa, joka luopui kauden jälkeen naisten superpesiksen sarjapaikastaan. Pesä Yseihin hän on sopeutunut hyvin.
Tyrnävän Tempauksen kasvatti Jenna Siira edusti viime kaudella Kajaanin Pallokerhoa, joka luopui kauden jälkeen naisten superpesiksen sarjapaikastaan. Pesä Yseihin hän on sopeutunut hyvin.

Hellettä on ilmeisesti luvattu, niin pallot kulkevat hyvin. — Jenna Siira

Tyrnävän kasvatti ja Kajaanin kautta Lappeenrantaan tullut Jenna Siira, 22, löysi Pesä Yseistä nopeasti samanhenkistä porukkaa.

— Vähän sellaista pelleilevää, läppää heitetään koko ajan ja nauretaan, Siira kuvailee, mitä se samanhenkisyys itse asiassa tarkoittaa.

Ja nauraa päälle Vanhalla kentällä ennen harjoitusten alkua.

Pesä Ysien kauden uusiin pelaajiin kuuluva Siira on sopeutunut joukkueeseen hyvin, mutta Lappeenrannassa liikkuminen oli aluksi hankalaa, kun hän muutti kaupunkiin tammikuussa. Suunnistusapuna ollut navigaattori ohjaili mihin sattuu.

— Asun keskustassa, ja ensimmäisellä kerralla piti käydä hakemassa Hanski (Hanna Järvi) ja Essi (Pehrman) Kauppakadun R-kioskilta, mutta navigaattori opasti ihan jonnekin muualla ja sanoi, että tee u-käännös. Olimme menossa Kourulaan treeneihin ja lopulta soitin Essille, ettei tästä tule mitään. Se opasti jonnekin kiertoteille, toisaalta saatoin myös lukea navigaattoria väärin.

Pian navigaattori lensi romukoppaan.

— Sen jälkeen pääsin aina perille, kun en käyttänyt navigaattoria.

Täsmävahvistus etukentälle

Autosuunnistusta huomattavasti mallikkaammin Siiralta sujuu pesäpallon pelaaminen. Hänet hankittiin Pesä Yseihin ulkopelin täsmävahvistukseksi etukentälle, jossa ysittärillä oli viime kaudella vaikeuksia.

— Varmasti minulta odotetaan, että tuon etukentälle johtajuutta ja esimerkkiä, miten niitä paloja tehdään, ykkösvahtina pelaava Siira kertoo.

Pesäpallo on älypeli, ja hän kuvaileekin pelaavansa peliä pitkälti päällään. Omassa roolissaan hänen täytyy pystyä lukemaan, mitä lyöjä ajattelee, minne pallo saattaa seuraavaksi lähteä.

— Mitä paremmin sitä lukee, sitä paremmin pelaan.

Naisten superpesiskautensa Pesä Ysit avasi jo kolme viikkoa sitten Espanjan Fuengirolassa. Lapuan Virkiä vei ottelussa molemmat jaksot, mutta Siiran mukaan sarja-avaus meni ihan ok.

— Nyt kun olemme saaneet välissä harjoituspelejä alle, niin koko ajan menemme parempaan suuntaan.

Mansella on nopea joukkue

Tänään Pesä Ysit pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Vanhalla kentällä.

Vastassa on Suomen mestari Manse PP, joka viime syksynä katkaisi Jyväskylän Kirittärien ja Lapuan Virkiän peräti 15 vuotta jatkuneen ylivallan naisten pesäpallossa.

— Hellettä on ilmeisesti luvattu, niin pallot kulkevat hyvin. Heillä on niin nopea joukkue, että tulee varmasti töitä etukentällä. Kärjen kun saamme kiinni, olemme vahvoilla, Siira ennakoi.

Manse PP pelasi viime kaudella erittäin tiukkaa ulkopeliä. Tamperelaiset antoivat vastustajilleen vain hieman yli kolme juoksua ottelua kohden. Selvästi vähemmän kuin mikään muu joukkue.

— Mansella taisi olla paras ulkokenttä koko sarjassa, mutta onhan se heilläkin vähän elänyt. Heillä on ollut loukkaantumisia, joten ihan sama joukko ei ole vastassa. Hyville lyönneille on aina tilaa.

Lauri Heino

Ykkösvahti Jenna Siira avasi kautensa muiden ysittärien tavoin jo huhtikuun lopulla Espanjan Fuengirolassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet