Kisapuiston jäähalli antoi periksi SaiPan Urho Vaakanaisen ja Lukon Heikki Liedeksen massojen alla, Vaakanainen lensi Zamboni-ovesta pihalle inhimillisen erehdyksen vuoksi — Katso video

Vaakanainen palasi kentälle heti seuraavassa vaihdossa. Katso tilanne videolta jutun lopusta.

Mika Strandén

SaiPan Urho Vaakanainen pyllähti hämmästyksekseen ulos kaukalosta, kun Lukon Heikki Liedes taklasi häntä.
SaiPan Urho Vaakanainen pyllähti hämmästyksekseen ulos kaukalosta, kun Lukon Heikki Liedes taklasi häntä.

SaiPan ja Rauman Lukon välisen jääkiekkoliigan ottelun ensimmäisessä erässä koettiin erikoinen hetki. Lukon hyökkääjä Heikki Liedes taklasi kaukalon kulman vieressä SaiPan puolustajaa Urho Vaakanaista, joka huomasi seuraavaksi istuvansa kylmällä betonilla kaukalon ulkopuolella.

Kaukalossa jääkonetta varten oleva iso huolto-ovi rävähti taklauksen voimasta auki, minkä seurauksena Vaakanainen lensi kaukalosta ulos.

Betonilla istuessaan ja tilannetta ihmetellessään SaiPa-puolustaja antoi muutaman tuiman katseen Kisapuiston jäähallin henkilökunnan suuntaan, kunnes nousi pystyyn ja jatkoi peliä kaukalon puolella heti seuraavassa vaihdossa fyysisesti vahingoittumattomana.

Miksi Kisapuiston jäähallin huoltoluukku avautui taklauksen alla, Kisapuiston jääurheilukeskuksen työnjohtaja Jarmo Tynkkynen?

— En ole jäähallissa paikalla, mutta poika oli siellä luukun kohdalla ja soitti heti tapahtuneen jälkeen.

— Inhimillinen erehdys. Huoltoportin luukkua ei ollut suljettu kunnolla SaiPan pelaajien sisääntulon jälkeen.

— SaiPan pelaajat tulevat siitä luukusta jäälle ennen ottelun alkua. Siinä on savuja ja muuta. En nähnyt itse luukun kiinni laittoa, mutta siinä kävi niin, että yksi SaiPan toimihenkilöistä sulki luukun, mutta ilmeisesti ei sitten sulkenut sitä kunnolla.

— Meidän poikien pitäisi se aina varmistaa, mutta heillä on pelin aikana monennäköistä muutakin tehtävää. Jäänajon jälkeen pitää esimerkiksi tarkistaa ja huoltaa koneet.

— Kaiketi meidän pojat olettivat, että luukku on suljettu kunnolla. Tästä tuli nyt se opetus, että se on käytävä aina varmistamassa. Laitoin asiasta jo sähköpostia.

— Onneksi siinä tilanteessa ei loukkaantunut ketään. Siinä on loukkaantumisen vaara kyllä.

Minkälainen tuo huoltoportin luukku on?

— Se on hirmu helppo. Siinä on yhdellä kahvalla oleva erikoinen lukko, joka sulkee portin aina varmasti ja turvallisesti, jos kahva vain painetaan alas. Se oli ilmeisesti jäänyt ylös.

Muistatko nähneesi vastaavaa tapausta aiemmin?

— Vaihtoaitioiden luukkuja on joskus auennut. En muista, että olisin nähnyt vuosiin ja vuosiin, että huoltoportin luukku olisi auennut. Ainakaan meillä, tuskin muuallakaan.

SaiPa johtaa ottelua Curtis Hamiltonin ja Topi Nättisen maaleilla lukemin 2—0, kun toista erää on pelattu noin seitsemän minuuttia.

Jos videoupotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juttua päivitetty 2.2. klo 19.55: Lisätty videoupotus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet