Ketterä jälleen Kiekko-Poikia parempi – Matias Lehtonen oli tyytyväinen omiensa ilmeeseen ja asenteeseen: "Pystyimme olemaan tehokkaampia kuin vastustaja"

Joensuun kiekkoillassa nähtiin veljesten kaksintaistelu.

Jarmo Hämäläinen

Ketterä voitti kauden toisenkin kohtaamisen Kiekko-Poikia vastaan. Arkistokuvassa Ville Paalanen (vas.) ja Saku Kivinen taistelemassa kauden avauskohtaamisessa Imatralla.
Ketterä voitti kauden toisenkin kohtaamisen Kiekko-Poikia vastaan. Arkistokuvassa Ville Paalanen (vas.) ja Saku Kivinen taistelemassa kauden avauskohtaamisessa Imatralla.

Imatran Ketterä palasi kahden tappiollisen pelin jälkeen voittojen tielle torstain Mestis-kierroksella. Kahdella voitolla kauden aloittanut Joensuun Kiekko-Pojat jäi jo viidennen kerran peräkkäin pisteittä, kun Ketterä vei ottelun Joensuussa osumin 2–5 (1–2, 1–2, 0–1).

– Vauhdikas ottelu tänään. Pystyimme olemaan tehokkaampia kuin vastustaja. Olen tyytyväinen ilmeeseen ja asenteeseen. Vielä on paljon korjattavaa ja virheitä tulee, mutta ilme on hyvä, kommentoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen Ruudun haastattelussa.

Kotijoukkue aloitti pelin vahvasti, sillä Jussi Tammela aloitti maalinteon Teemu Siirosen komeasti alustuksesta, kun ottelu oli ehtinyt vanheta reilun minuutin. Ketterä kuittasi pelin tasoihin vartin pelin jälkeen Arttu Rämön maalilla, joka sai alkunsa JoKP:n harhasyötöstä. Johtomaalin tälläsi ylivoimalla Mikko Haaparanta suoralla vedolla Niko Ahoniemen tarjoilemasta syötöstä.

Toisen erän alku oli JoKP:lle erityisen synkkä, sillä Sebastian Sjöholm ja Jesse Viskari iskivät minuutin välein kiekon Leevi Nikkisen selän taakse. Nikkisen ilta oli maalien myötä paketissa, vaikka kumpikaan osumista ei mennyt varsinaisesti maalivahdin piikkiin. Sekä Sjöholm että Viskari pääsivät nokatusten Nikkisen kanssa ja nostivat kiekon taidokkaasti yläkulmaan.

Joensuun kiekkoillassa saatiin todistaa myös veljesten kaksintaistelu. Ketterästä Kiekko-Poikiin täksi kaudeksi siirtynyt Valtteri Lipiäinen pääsi yrittämään rangaistuslaukauksella imatralaisten maalia vartioineen Santeri Lipiäisen ohittamista. Veto painui maalin yli, mutta hetkeä myöhemmin Valtteri Lipiäinen pääsi heiluttamaan verkkoa ylivoimalla ohitettuaan längistä isoveljensä.

Ketterän viidennen maalin teki päätöserässä tyhjään maaliin illan toisella osumallaan Arttu Rämö.

Ketterän kausi jatkuu jo perjantaina kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Luetuimmat