Päättyykö John Perssonin pitkä kuiva kausi tänään Kuopiossa? SaiPan alkukauden maalitykki hakee vauhtia kolmosketjusta

Edellisen kerran Persson on onnistunut maalinteossa kymmenen ottelua sitten, jolloin hän upotti kaksi kiekkoa HIFK:n verkkoon.

Kai Skyttä

Kymmenen maalia tehnyt John Persson jakaa SaiPan maalipörssin kärkipaikan Joni Nikon kanssa, mutta marraskuu oli ruotsalaiselle poikkeuksellisen ankea: hän ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.
Kymmenen maalia tehnyt John Persson jakaa SaiPan maalipörssin kärkipaikan Joni Nikon kanssa, mutta marraskuu oli ruotsalaiselle poikkeuksellisen ankea: hän ei onnistunut maalinteossa kertaakaan.

Runkosarja lähestyy puolta väliä ja viimeisissä pudotuspelisijoissa kiinni olevat KalPa ja SaiPa kohtaavat tänään Kuopiossa.

SaiPan ykkösketjussa vaihtuvat tällä kertaa molemmat laitahyökkääjät. Anssi Löfmanin rinnalla pelaavat Elmeri Kaksonen ja Joni Nikko.

Kärpät-ottelussa pelannut Matias Mäntykivi puuttuu kokoonpanosta ja John Persson hakee vauhtia kolmosketjusta.

SaiPan maalipörssin kärkipaikan Joni Nikon kanssa jakavalla Perssonilla on menossa pitkä kuiva kausi.

Persson on tehnyt kymmenen maalia, mutta edellisen kerran ruotsalainen on onnistunut maalinteossa kymmenen ottelua takaperin, jolloin hän upotti kaksi kiekkoa HIFK:n verkkoon.

Marraskuussa Persson onnistui napsimaan vain kaksi syöttöpistettä.

Maaliton putki alkoi lokakuun lopussa pelatusta vierasottelusta TPS:aa vastaan, jossa hän kuittasi itselleen kahden ottelun pelikiellon huitomisesta.

SaiPa ja KalPa kohtasivat Kisapuistossa reilut kaksi viikkoa sitten. Tuolloin KalPa vei pisteet Lappeenrannasta maalein 4—2.

KalPa on ollut viime peleissään hyvässä vireessä. Kuopiolaiset hävisivät lauantaina Jyväskylässä, mutta sitä edeltävistä viidestä ottelustaan KalPa voitti varsinaisella peliajalla neljä ja hävisi Tapparalle jatkoajalla.

SaiPa voitti marraskuussa kahdeksasta ottelustaan vain kaksi.

SaiPa tänään Kuopiossa

Kentälliset:

Elmeri Kaksonen - Anssi Löfman - Joni Nikko

David Bernhardt - Erik Autio

Tomas Záborský - Teemu Ramstedt - Mikael Kuronen

Robin Salo - Mario Grman

John Persson - Ville Koho - Emil Oksanen

Jere Seppälä - Simo-Pekka Riikola

Ville Vainikainen - Tomi Iso-Mustajärvi - Topi Piipponen

Jere Sneck

Maalivahdit:

Karolus Kaarlehto (Niclas Westerholm)