Catzissa pelaa kahden seuran nainen, Tuulia Timo edustaa myös 1-divisioonan BC Nokiaa — Catz etsii vielä kolmatta jenkkiä jokapaikanhöyläksi

Päävalmentaja Mika Haakanan mukaan Timon pääpelipaikka on Lappeenrannassa. Kahden seuran edustamisen mahdollistaa nuorten pelaajien rinnakkaislisenssi.

Lukas Pearsall

Tuulia Timo (vas.) joutui Kouvolan Kouvottarien Bianca Bartonin ohittamaksi naisten Korisliigan ottelussa viime kaudella. Samalla kaudella Timo pussitti Lappeenrannassa uransa ennätyspisteet, kun Catzin korisukka heilui joulukuussa 26 pisteen edestä.
Tuulia Timo (vas.) joutui Kouvolan Kouvottarien Bianca Bartonin ohittamaksi naisten Korisliigan ottelussa viime kaudella. Samalla kaudella Timo pussitti Lappeenrannassa uransa ennätyspisteet, kun Catzin korisukka heilui joulukuussa 26 pisteen edestä.

Catz Lappeenrannan kanssa elokuussa sopimuksen tehnyt Tuulia Timo, 22, löytyy myös naisten 1-divisioonaan valmistautuvan BC Nokian pelaajalistalta. Kumpaa seuraa pelaaja syyskuun lopulla alkavalla kaudella edustaa?

— Hän pelaa kaikki meidän pelit ja pelaa myös joitain pelejä Nokialla. Hän on Tampereella OKL:ssä pari päivää aina alkuviikosta ja tulee sen jälkeen Lappeenrantaan. Koulu- ja työpaikat vaikuttavat tällaisessa amatööri- tai puoliammattilaissarjassa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kertoo.

Tämän mahdollistaa rinnakkaislisenssi. Sen lunastettuaan nuoret pelaajat voivat edustaa kahta eri sarjatasolla pelaavaa joukkuetta, kunhan toinen joukkueista pelaa huippu- tai kilpakoripallosarjoissa.

Catzin omista pelaajista Roosa Kosonen ja Mari Kihlström voivat tarvittaessa pelata myös seuran divarijoukkueessa. Iiris Muhonen pelaa molempia sarjoja.

Timo pelasi rinnakkaislisenssillä Nokialla myös viime kaudella. Naisten Korisliigassa hän edusti Vimpelin Vetoa. Toinen vastaava esimerkki oli Peli-Karhujen Reetta-Sofia Tulkki, joka pelasi divaria Tampereen Pyrinnössä.

— Onhan tässä vähän sovittelemista, sitä en kiellä, mutta Timo oli jo ehtinyt sopia jatkavansa Nokialla. Hänen pääpelipaikkansa on kuitenkin meillä, Haakana sanoo.

Voimassa jo kaksi kautta

Rinnakkaislisenssi on ollut käytössä kahden kauden ajan. Haakanan mukaan järjestelmä hyödyttää myös Catzia, koska seuran edustus- ja divarijoukkueet treenaavat osan viikosta yhdessä ja ringissä on paljon samoja pelaajia.

— Kuvio on vähän sama kuin viime kaudella A-tyttöjen kanssa, mutta edustus pelaa pääasiassa lauantaisin ja divaripelit on sunnuntaisin, joten tämä yhteistyökuvio toimii paremmin. A-tyttöjen mitali meni viime kaudella varmaan siihen, kun pelit olivat samaan aikaan lauantaisin, Haakana kertoo.

Timon lisäksi Tampereelle on siirtynyt opiskelemaan ja pelaamaan nuoria Catzin pelaajia. Johanna Timperi ja Johanna Kalin edustavat tulevalla kaudella BC Nokiaa. Tinna Rantalainen pelaa mahdollisesti Tampereen Pyrinnössä, mikäli toipuu pelikuntoon loukkaantumisesta.

— Neuvottelimme hänen kanssaan, mutta hän päätti lähteä kouluun sinne, mikä on ihan järkevää. Tällä hetkellä hän ei ole pelikuntoinen, mutta täytyy katsoa tilannetta keväällä uudelleen, Haakana kertoo.

Catz-luotsi arvelee, että he tekevät vielä pari juniorisopimusta pelaajille, joita voi peluuttaa molemmissa sarjoissa.

— On hyvä, että seuralla on divarijoukkue, vaikka pelaajia voisi tietysti olla vielä vähän enemmän.

Catz metsästää vielä yhtä jenkkiä

Näiden lisäksi Catz yrittää kiinnittää riveihinsä myös yhden jenkkivahvistuksen.

Seuralla on jo sopimukset takapelaaja Jordan Jonesin ja pitkän hyökkääjän Erica Covilen kanssa. Kolmanneksi jenkiksi on Haakanan mukaan esillä kolme vaihtoehtoa.

— Olemme katsoneet yleispelaajaa, joka pystyisi pelaamaan vähän joka paikkaa, ellei jostain sitten ilmesty iso suomalainen sentteri tänne. Pelaajalla pitäisi olla kokoa yli 180 senttiä, mikä vähän rajoittaa hakua. Voimme myös odotella vielä vähän aikaa, että hinnat putoavat.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut