Ristomatti Hakola ja Krista Pärmäkoski tykittivät mitalisuosikeiksi sprintin karsinnassa — Kaikki suomalaiset selvittivät tiensä jatkoon

imago sport

Krista Pärmäkoski jahtaa toista mitaliaan Etelä-Korean olympialaisten sprintissä. Arkistokuva.
Krista Pärmäkoski jahtaa toista mitaliaan Etelä-Korean olympialaisten sprintissä. Arkistokuva.

Kaikki suomalaishiihtäjät selvittivät tiensä 30 parhaan joukkoon ja jatkoon olympialaisten sprinttihiihdon karsinnasta tiistaiaamuna.

Naisissa suomalaisten ykkönen oli Krista Pärmäkoski, joka hiihti karsinnan kolmanneksi. Pärmäkoski hävisi karsinnan ykköselle, Ruotsin Stina Nillsonille 3,56 sekuntia. Toinen oli Norjan Maiken Caspersen Falla.

Muista suomalaisista Johanna Matintalo hiihti sijalle 19, Kerttu Niskanen sijalle 24 ja Aino-Kaisa Saarinen sijalle 30.

Miesten karsinnassa tuloslista oli suomalaisittan vieläkin komeampaa luettavaa. Ristomatti Hakola oli koko karsinnan nopein. Hän jätti sprintin ykkössuosikin, Norjan Johannes Høsflot Klæbo 0,19 sekunnin päähän.

Myös muut suomalaismiehet hiihtivät erävaiheeseen. Iivo Niskanen oli 21., Lauri Vuorinen 23. ja Martti Jylhä 24.

Sprintin finaalit käynnistyvät Suomen aikaa kello 13. Ohjelmassa on naisten ja miesten puolivälierät, välierät ja finaali.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet