Catz joutui punnertamaan voiton eteen, kunnes Roosa Kosonen nousi ratkaisijaksi kolmosillaan

Catzin ajatus karkaili alussa ja sen myötä peli oli sekaisin molemmissa päissä kenttää.

Kai Skyttä

Hyvinkään Pontevan Titta-Riina Lepistö (vas.) yritti pitää Catzin ratkaisijan Roosa Kososen kurissa.
Hyvinkään Pontevan Titta-Riina Lepistö (vas.) yritti pitää Catzin ratkaisijan Roosa Kososen kurissa.

Catz nappasi kauden toisen voittonsa yllättävien suurien vaikeuksien jälkeen lukemin 75—57 (41—34).

Vierailija Hyvinkään Ponteva on tipahtanut talousvaikeuksien vuoksi naisten Korisliigan mestaruustaistelusta häntäpäähän ja oli liikenteessä yhdellä ulkomaalaisella.

Catz joutui silti punnertamaan voiton eteen 34 minuuttia ennen kuin vieraat tippuivat kärryiltä kahden Roosa Kososen (13/5) kolmosen myötä.

Olemme koko ajan parantaneet joukkueena ja veikkaan, että pystymme paljon parempaankin. — Reetta-Sofia Tulkki

— Kylmä tosiasia on se, että jos pelaamme ihan suoritustason ylärajoilla, niin pärjätään rutiinitasoista Catzia vastaan. Sellaisen tason pitäminen on haasteellista täydet 40 minuuttia, HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen myönsi.

Kotijoukkue oli ensimmäistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta pelin päällä. Alussa karkaili ajatus ja sen myötä peli oli sekaisin molemmissa päissä kenttää.

Hyvinkää johti parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä toisella neljänneksellä, mutta Catz tuli takaisin viemällä kolmen minuutin jakson 12—0, eikä sen jälkeen enää luopunut johtoasemasta. Tosin ero ei myöskään revennyt ennen loppuhetkiä. Pitkään puhuttiin, ainakin teoriassa, 2—3 korin pelistä.

— Olemme yrittäneet nostaa harjoituksissa intensiteettiä, mutta vieläkin kovempaa pitää mennä, että saadaan se siirrettyä peleihin, Catzin luotsi Mika Haakana arveli.

Kososen lisäksi pistetilastoissa juhlivat tutut nimet Jordan Jones (19/3), Natalie Day (16/7) sekä hurjat levypallolukemat napannut Erica Coville (10/16). Valmennuksen iloksi nelikkoa täydensi nuori Reetta-Sofia Tulkki (11/1).

— Olemme koko ajan parantaneet joukkueena ja veikkaan, että pystymme paljon parempaankin, Tulkki arveli voittofiiliksissä.

Luetuimmat

Kommentoidut