Veiterä vyöryi Kampparien yli peilikirkkaalla jäällä – Ere Verhelä pääsi ottamaan mittaa tutuista Hauskan veljeksistä: "Kyllä joka tilanteen jälkeen vähän huudellaan, mutta hyvässä mielessä"

Sarjakärki Veiterä näytti kaapin paikan loistavan toisen jakson ansiosta.

Mikko Lieri

Veiterän monivuotinen sivutuki Ere Verhelä on puolustusvelvoitteiden lisäksi tärkeä osa vihreäpaitojen hyökkäyspeliä. Arkistokuva.
Veiterän monivuotinen sivutuki Ere Verhelä on puolustusvelvoitteiden lisäksi tärkeä osa vihreäpaitojen hyökkäyspeliä. Arkistokuva.

Bandyliigan avauskierrokselle kaavailtu peli Veiterän ja Kamppareiden välillä saatiin pelattua lopulta tammikuussa pois. Marraskuun pelin esti kova vesisade ja tuuli. Tällä kertaa olosuhteet olivat melkein priimaa avausjakson lumisadetta lukuun ottamatta.

Itse pelissä sarjakärki Veiterä näytti kaapin paikan loistavan toisen jakson ansiosta. Loppulukemat 8–5 (1–3) selittyvät tauon jälkeisellä peilikirkkaalla jäällä, joka mahdollisti vihreäpaitojen pallollisen pelin jäätä pitkin. Samalla karsiutuivat ottelun alun turhat virheet. Jakso kirjattiin peräti lukemin 7–1 kotijoukkueelle.

Puolustusvirheet näkyvät tulostaululla

Veiterän monivuotinen sivutuki Ere Verhelä on puolustusvelvoitteiden lisäksi tärkeä osa Veiterän hyökkäyspeliä. Hän roimi omiaan hieman, mutta oli kiitollinen lopputuloksesta.

– Henkilökohtaisia virheitä ja huolimattomuutta on ollut niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa läpi kauden. Puolustuspään jutut vain näkyy tulostaululla aika ikävästi, Verhelä kertasi.

Ei käydä jarruttelemaan, kun kohdalle osuu, mutta ei tehdä mitään ylimääräisiäkään juttuja. — Ere Verhelä

– Meillä oli tiedossa, että jos lumisade loppuu, niin luisteluvoimalla pärjätään. Ollaan kärsivällisiä, pidetään palloa ja odotellaan paikkaa.

Avausjakson kahden maalin tappioasemasta Veiterä nousi paremman joukkuepelin ja yksilösuoritusten ansiosta. Tero Liimatainen (1+1) vei joukkueensa 20 minuuttia ennen loppua ensimmäistä kertaa johtoon 4-3. Sen jälkeen Tuukka Loikkanen (3+0) sekä Eetu Peuhkuri (2+1) tekivät kaksi maalia mieheen ja ratkaisivat ottelun.

Tutut veljekset vastassa

Joukkueiden rungot tuntevat toisensa vuosien ajalta hyvin. Erityisen mielenkiintoiseksi asetelman teki Veiterän paidasta pitkältä ajalta tutun Hauskan veljessarjan esiintyminen Kamppareiden paidassa. Hyökkääjänä pelannut Janne Hauska saalisti syöttöpisteen, Tomi Hauska teki Kamppareiden toisen maalin, ja Valtteri Hauska luuti alakerrassa.

– Hyviä äijiä ovat kaikki. Kyllä tuolla kentällä joka tilanteen jälkeen vähän huudellaan, mutta hyvässä mielessä. Ei käydä jarruttelemaan, kun kohdalle osuu, mutta ei tehdä mitään ylimääräisiäkään juttuja, Verhelä kertoi monivuotisten joukkuekavereiden kohtaamisesta.